REUTERS
SCHALKE U SKLADU SA SVOJIM IMENOM

VIDEO: POGLEDAJTE LUDNICU U NAJVEĆEM NJEMAČKOM DERBIJU Borussia na Westfalenu u transu zabila 4 komada u 13 minuta pa sve prosula i jedva spasila remi

Piše: HinaObjavljeno: 25. studeni 2017. 19:27

Borussia Dortmund nije uspjela prekinuti crni niz u Bundesligi, koji je traje skoro dva mjeseca. U ruhrskom derbiju na svom stadionu Borussia je nakon 25 minuta vodila 4-0 protiv Schalkea da bi na kraju završilo 4-4.

Za momčad iz Dortmunda odlično je krenulo i već u 12. minuti Aubameyang pogađa mrežu Schalkea. Šest minuta kasnije već je bilo 2-0 za Borussiju nakon autogola Stamboulija. Vrlo brzo pala su još dva gola, Mario Gotze zabija u 20. minuti, a Raphael Guerreiro u 25. za vodstvo 4-0.

No, u drugom poluvremenu potpuni preokret. Burgstaller u 61. i Amine Harit u 65. minuti uspijevaju smanjiti vodstvo Borussije, a potom "žuto-crni" ostaju s igračem manje jer je Aubameyang u 72. minuti dobio crveni karton.

Treći pogodak za Schalke postigao je Caligiuri u 86. minuti i samo je bilo pitanje kad će Borussia potonuti. To se i dogodilo u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon kornera stoper Naldo je glavom pogodio za konačnih 4-4.

Borussia je posljednju pobjedu u Bundesligi ostvarila 30. rujna protiv Augsburga (2-1), a nakon toga su uslijedila četiri poraza i dva remija.

Eintracht iz Frankfurta, kojeg vodi Niko Kovač, je u 13. kolu na domaćem terenu protiv Bayer Leverkusena izgubio 0-1 golom Kevina Vollanda u 76. minuti.

Hrvatski napadač Ante Rebić, koji je za Eintracht odigrao cijeli susret, imao je nekoliko dobrih prigoda za pogodak. U 49. minuti Rebićev udarac u korner je izbio branič Leverkusena Jonathan Tah. A nakon kornera Rebić je ponovno bio u prilici, ali je njegov pokušaj glavom blokiran. U 60. minuti Rebić je sa vrha kaznenog prostora gađao gornji desni kut, no vratar Leverkusena uspio je zaustaviti loptu. Ozlijeđeni Tin Jedvaj nije bio u sastavu Leverkusena.

Drugoplasirani Leipzig je svladao Werder 2-0, a strijelci su bili Naby Keita (34) i Bernardo (87).

Linker
24. travanj 2024 03:57