Thomas Niedermueller/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
DFB CUP

VIDEO: TEŽAK UDARAC ZA BREKALA I DRUŠTVO Imali sve na pladnju pa dopustili veliki preokret, Schalke i trećeligaš u četvrtfinalu njemačkog kupa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. prosinac 2017. 23:52

Nogometaši Schalkea izborili su četvrtfinale Njemačkog DFB kupa jer su kod kuće pobijedili Koeln s 1-0.

Susret drugoplasirane i zadnje momčadi Bundeslige odlučio je gol Maxa Meyera u 63. minuti.

Ranije su nogometaši Stuttgarta ispali nakon poraza kod Mainza (1-3), dok se u četvrtfinale probio trećeligaš Paderborn. Stuttgart je poveo golom Christiana Gentnera (42), a u 54. minuti njihov napadač Dennis Aogo je promašio kazneni udarac.

Mainz je to sve kaznio i golovima Emila Berggreena (62), Abdou Dialla (71) i Suata Serdara (90) preokrenuo i ušao u četvrtfinale. Mladi hrvatski reprezentativac Josip Brekalo igrao je cijeli susret za Stuttgart. Trećeligaš SC Paderborn je kod kuće pobijedio drugoligaša Ingolstadta s 1-0 pogotkom Bena Zolinskog u 57. minuti.

Nogometaši Wolfsburga probili su se u četvrtfinale njemačkog nogometnog Kupa svladavši na gostovanju Nuerneberg sa 2-0, ali tek u dodatnih 30 minuta jer je nakon osnovnog dijela utakmice rezultat bio 0-0.

U šestoj minuti produžetka Felix Uduokhaiju zatresao je mrežu domaće momčadi za vodstvo Wolfsburga, a Daniel Didavi je u 120. minuti postavio konačnih 2-0.

U srijedu se sastaju Werder Bremen - Freiburg, Borussia Moenchengladbach - Bayer 04 Leverkusen, Bayern Muenchen - Borussia Dortmund i Heidenheim (II) - Eintracht Frankfurt.

Linker
27. travanj 2024 03:33