Reuters, sn ilustaracija
NAVIJAČI NAPRAVILI KAOS

VIDEO: TUGA, BIJES I MORE SUZA NAKON ISPADANJA VELIKANA IZ LIGE 'Užas! Ni u najgorim snovima nisam mislio da ću za svog života vidjeti kako ispadamo'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. svibanj 2018. 22:48

Bundesliga od sljedeće sezone više neće biti ista. Naime, prvi puta od njena osnivanja HSV neće participirati u elitnom njemačkom razredu, pobjeda nad Borussijom M. bila je Pirova, jer je Wolsfburg sa 4:1 ispratio još jednog budućeg drugoligaša i tako se barem privremeno spasio.

Naime, Vukove već u četvrtak čeka prva utakmica kvalifikacija za ostanak, suparnik će im biti Holsten Kiel, a tko će biti 18. sudionik Bundeslige sljedeće sezone saznat ćemo 21. svibnja kada se igra uzvrat.

Uoči početka dvoboja u Hamburgu navijači su dočekali autobus s igračima pruživši im podršku. Tijekom cijele utakmice HSV je imao vjetar u leđa navijača, a onda kada je postalo jasno da će ipak na kraju ispasti dio navijača krenuo je s divljanjem.

Gorjele su baklje, stolci, dvoboj je bio prekinut 25 minuta, policija je zaposjela travnjak i uspjeli su spriječiti upad huligana. Ta manjina je pokušala isprovocirati prekid, no tada se većina navijača okrenula protiv njih i zvižducima, te uzvicima "mi smo pravi Hamburžani, a ne vi", pokazavši dostojanstvo u najtežem trenutku kluba koji je nakon 19.958 dana ispao iz lige.

- Mislim da smo zaslužili dobiti ovu utakmicu. Ovo će ostaviti gorak trag i teško se nositi s ovom situacijom. Ali, u posljednja dva mjeseca smo pokazali da možemo. Bilo je impresivno vidjeti kako se većina publike suprostavila huliganima - kazao je nakon susreta trener Christian Titz.

- Osjećam se užasno. Ni u najgorim snovima nisam mislio da ću za svog života vidjeti kako HSV ispada u drugu ligu. Za ovo ne treba kriviti samo igrače, ali i oni su odgovorni - kazala je legenda kluba Uwe Seeler.

Javio se i kapetan Gokotu Sakai.

- Ovo je jako teško. Igrali smo dobro u završnici prvenstva, ali nismo uspjeli. Ponosan sam na ovu momčad, vjerovali smo i borili smo se do samog kraja.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
19. travanj 2024 23:28