Screenshot: Reddit
PONOVNO JE BIO SJAJAN

VIDEO: VATRENI NASTAVLJA S FENOMENALNIM PREDSTAVAMA U NJEMAČKOJ! Pogledajte novi sjajan potez hrvatskog asa kojem su zapljeskali i domaći navijači

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2019. 00:24

Odigran je onaj klasični, prvi bundesligaški susret kola petkom navečer. Čast da otvore četvrto kolo njemačkog nogometnog prvenstva pripala je Fortuni i Wolfsburgu na Merkur Spiel-Areni u Dusseldorfu. Utakmica, kako se ono u narodu kaže - prava prvenstvena. Završilo je podjelom bodova, rezultatom 1:1, prvo poluvrijeme sjajno, drugo ipak nešto manje uzbudljivo.

Trinaest minuta nakon što je domaćin poveo golom Giesselmanna dogodio se novi važan trenutak za hrvatski nogomet. Josip Brekalo, ofanzivac hrvatske nogometne reprezentacije upisao je asistenciju, i to kakvu, za svog suigrača Wouta Weghorsta.

Protivničkom igraču "hladno" je gurnuo loptu kroz noge, a onda u trku i uposlio Weghorsta pa je u 29. minuti već postavljen konačan rezultat utakmice. Potez kojem su morali zapljeskati i domaći navijači.

Wolfsburg je i dalje u krugu četiri momčadi koje još uvijek nemaju poraza u ovosezonskom izdanju Bundeslige. Bodom su sada privremeno zasjeli na drugu poziciju, a upisan im je i osmi bod na konto ovogodišnjih uspjeha. Sada se momčad trenera Olivera Glasnera stavila na drugo mjesto, baš između RB Leipziga i minhenskog Bayerna, klubova koji će u subotu od 18.30 sati odigrati derbi kola.

Amiens - Lyon 2:2

Nogometaši Lyona propustili su priliku barem na jedan dan zasjesti na vrh ljestvice francuskog prvenstva nakon što su na gostovanju kod Amiensa odigrali 2-2 primivši izjednačujući pogodak u sudačkoj nadoknadi.

Amiens je poveo golom Jalleta (7), ali je Lyon do odlaska na odmor preokrenuo s dva pogotka Dembelea (9, 34). Taj je rezultat stajao sve do same završnice kada je veteran Bodmer (90+2) osigurao bod domaćima.

Lyon sada ima osam bodova, jedan manje od Paris SG-a, Rennesa, Nice, Lillea i Angersa, dok je Amiens 17. s četiri boda.

Ranije u petak je mladi hrvatski reprezentativac Domagoj Bradarić igrao za Lille do 74. minute u 2-1 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Angersa, za koji je hrvatski stoper Mateo Pavlović odigrao čitav susret. Lille je poveo 2-0 golovima Osimhena (39) i Luiza Arauja (53), a poraz Angersa ublažio je Bahoken (87).

------------------------------

Mallorca - Athletic Bilbao 0:0

U prvoj utakmici 4. kola španjolskog nogometnog prvenstva Mallorca i Athletic su igrali 0-0.

Oba sastava promašila su po 11-erac u završnici, Prats je promašio u 84. minuti za Mallorcu, dok je udarac Aduriza u šestoj minuti nadoknade obranio Reina.

Hrvatski napadač Ante Budimir igrao je do 75. minute za Mallorcu koja je 14. s četiri boda, dok je Athletic drugi s osam bodova, jednim manje od vodećeg Atletica.

Linker
19. travanj 2024 01:43