Screenshot
JUNAK VELIKOG PREOKRETA

VIDEO: VATRENI ZABIO HAT-TRICK I SPRIJEČIO SENZACIJU U NJEMAČKOM KUPU! Pogledajte eksploziju hrvatskog napadača koji i dalje čeka svoj transfer života

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 11. kolovoz 2019. 19:41

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić bio je trostruki strijelac u 5:3 (2:2) pobjedi Eintrachta iz Frankfurta na gostovanju kod trećeligaša Waldhofa iz Mannheima u 1. kolu Njemačkog kupa.

Waldhof iz Mannheima klub je bogate tradicije, koji pamti i bundesligaške dane, sedam sezona u osamdesetima igrali su u elitnom rangu njemačkog nogometa. No, od tada je njihova putanja krenula nizbrdo, čak su jednu sezonu igrali u petom rangu, da bi se ove nakon 17 godina vratili u treću ligu. Stoga im je utakmica protiv Eintrachta u prvom kolu Njemačkog kupa bila prava fešta i prigoda za dokazivanje.

Stadion Carl Benz bio je rasprodan, a svi koji su došli mogli su uživati u pravom spektaklu. Vidjeli su, naime, 36 udaraca, osam pogodaka, pravu dramu i junaka dvoboja - Antu Rebića. Hrvatski ofenzivac u samo 12 minuta zabio je tri pogotka i odveo svoju momčad u drugo kolo natjecanja koje su osvojili 2018. godine, završilo je 5:3 za Eintracht.

Domaćin je otvorio utakmicu kao iz snova, već u 11. minuti pogocima Valmira Sulejmanija vodili su 2:0. Imao je Diring prigodu u 20. minuti zapečatiti sudbinu bundesligaša, no Trapp je obranio ovaj pokušaj, a samo minutu kasnije gosti su sretno došli do pogotka, smanjio je Kamada. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela izjednačio je Kostić i izgledalo je kako će Eintracht u nastavku slomiti otpor trećeligaša. Preuzeli su potpuno kontrolu u svoje noge, ali nisu uspjeli postići pogodak, naprotiv, Marx je u 73. udarcem sa 25 metara svladao Trappa i bacio domaće navijače u delirij.

Traže 40 milijuna eura

Tada je, međutim, na scenu stupio Ante Rebić, u 76. minuti prvo je na dodavanje Durma izjednačio, potom je šest minuta kasnije završio dobru akciju gostiju i doveo ih prvi put u vodstvo. U 88. minuti sve je bilo riješeno, jer je hrvatski reprezentativac nakon solo prodora zabio za konačnih 3:5 za klub iz Frankfurta i plasman u 2. kolo Njemačkog kupa.

Inače, u medijima se pojavila priča o zanimanju Milana za našeg reprezentativca, problem je, međutim, 40 milijuna eura koliko traži Eintracht. Rossoneri taj novac nemaju, ali eventualna prodaja Donnarumme u PSG za 60 milijuna eura otvorila bi širom vrata San Sira 25-godišnjem ofenzivcu iz Vinjana.

Linker
23. travanj 2024 07:19