Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
NEIZVJESNA BORBA ZA NASLOV

VIDEO: VELIKA POBJEDA I IZNENAĐENJE JOSIPA BREKALA I DRUŠTVA Niko Kovač ponovno slavi, Bayern se izjednačio s Borussijom na vrhu Bundeslige

Piše: HinaObjavljeno: 23. veljača 2019. 21:52

U 23. kolu Bundeslige Wolfsburg je u subotu u gostima iznenadio Borussiju Mönchengladbach, svladavši je 3-0, te se je privremeno probio na peto mjesto.

Hrvatski veznjak u dresu "vukova" Josip Brekalo, koji je u prethodna dva kola bio asistent, igrao je do 64. minute, kada ga je zamijenio švicarski reprezentativac Admir Mehmedi. To se pokazalo kao dobar potez trenera Labbadie, budući da je Mehmedi dva puta zatresao mrežu, u 68. i 83. minuti.

Bayern, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, je na Allianz Areni pobijedio Herthu sa 1-0. Pogodak je pao nakon kornera u 62. minuti. James Rodriguez je ubacio, a Javi Martínez glavom pogodio mrežu. Bayern se sada bodovno izjednačio sa vodećom Borussijom Dortmund, koja u nedjelju dočekuje Bayer Leverkusen.

Schalke je i dalje u krizi, u posljednjih pet kola osvojio je samo dva boda. Novo razočaranje priuštili su mu nogometaši Mainza, koji su slavili sa 3-0.

Dan ranije Stuttgart, koji se nalazi u opasnoj zoni, je u gostima kod Werdera poveo u 2. minuti golom Stevena Zubera, ali je Werder poravnao u 45. pogotkom Davyja Klaassena. Hrvatski branič Borna Sosa ostao je na klupi za pričuve Stuttgarta.

Fortuna Düsseldorf je na svom terenu pobijedila posljednjeplasirani Nürnberg sa 2-1, ali gosti su od 4. minute imali igrača manje jer je zbog grubog prekršaja crveni karton dobio veznjak Matheus Pereira.

Unatoč tome, Nürnberg je poveo u 41. minuti preko Eduarda Lowena, ali u drugom poluvremenu Fortuna je napravila preokret. Prvo je poravnala na 1-1 zahvaljujući autogolu Ewertona u 62. minuti, a pobjednički pogodak zabio je u 83. minuti Kaan Ayhan, turski veznjak rođen u Njemačkoj.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 14:17