REUTERS
POKAZAO JE DA IMA STILA

VIDEO: VELIKI POTEZ HRVATSKOG TRENERA Niko Kovač zaboravio na sve kritike i dao šansu legendi: Pogledajte opće oduševljenje na Allianz Areni!

U 32. kolu Bundeslige vodeći Bayern je ugostio posljednjeplasirani Hannover i slavio s 3:1 golovima Lewandowskog (27), Goretzke (40) i Ribéryja (84).
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 04. svibanj 2019. 21:56

Niko Kovač pokazao je da ima šlifa. U utakmici u kojoj je Bayern došao na korak do osvajanja naslova prvaka, pružio je priliku i Arjenu Robbenu. Nizozemac je posljednji put igrao u studenom prošle godine, u međuvremenu je i kritizirao trenera, ali Kovač mu je dao priliku da doživi ovacije Allianz Arene bez čekanja posljednjeg kola i utakmice protiv Eintrachta.

U 32. kolu Bayern je dominirao protiv “davljenika” Hannovera, a za prvi gol trebalo im je manje od pola sata. Put prema mirnijoj utakmici trasirao je Robert Lewandowski. Leon Goretzka je u 40. minuti udvostručio prednost, a Franck Ribéry, još jedan Bayernov veteran poput Robbena, u 84. osigurao mirnu završnicu jer je povisio na 3:1.

Ovacije Robbenu

I otvorio mogućnost suborcu Robbenu za ulazak u igru jer se Niko Kovač više nije trebao živcirati zbog mogućeg zalutalog udarca i pogotka gostiju iz Donje Saske.

"Dobro su se branili u prvih 20 minuta. Mi smo na poluvremenu trebali voditi 4:0 pa bismo mirno dočekali nastavak susreta. Međutim, svoje smo napravili, otišli smo na pet bodova prednosti i čekamo Borussiju da vidimo što ćemo od toga svega imati na kraju dana.", izjavio je Kovač te prokomentirao uvođenje Francka Riberyja u 71. minuti i Arjena Robbena četiri minute prije kraja:

"Njih su dvojica u ovome klubu obilježili jednu eru. Zaslužili su da ih gledatelji pozdrave pljeskom, a to su i učinili. Bio bih najsretniji da sam im mogao dati i veću minutažu, no razvoj situacije na terenu to jednostavno nije dopuštao", zaključio je hrvatski trener.

Koliko god bio kritiziran, pa čak i vrijeđan tijekom sezone, Niko Kovač može već u prvoj osvojiti Bundesligu, a ima priliku i za dvostruku krunu jer ga još čeka i finale DFB-pokala u Berlinu protiv RP Leipziga.

Vrlo zanimljivu rolu imao je Hannoverov napadač iz Brazila Jonathas Cristian de Jesus. Zasjenio je čak i Argentinca Juana Foytha iz Tottenhama, koji je ušao na početku drugog poluvremena te je nakon malo više od dvije minute na terenu isključen. Jonathas ih je proveo “čak” devet, ali je u tom razdoblju postigao pogodak iz jedanaesterca (50.51), zaradio prvi žuti karton (51.05), a zatim i drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton (54.02).

STUTTGART PREMA 2. LIGI

Stuttgart bi ponovno mogao u Drugu ligu, a posljednja prilika za izbjegavanje društva s kojim su se družili u sezoni 2016./2017. vjerojatno će biti kvalifikacijske utakmice s trećeplasiranim drugoligašem. Moguće je da će to biti još jedan klub slavne prošlosti - Hamburger Sport Verein. Stuttgart je sinoć izgubio kod Herthe (3-1), a Borna Sosa odigrao je cijelu utakmicu.

Linker
19. travanj 2024 01:24