PIRAEUS, GREECE - OCTOBER 22: Niko Kovac, head coach of FC Bayern München reacts during the UEFA Champions League group B match between Olympiacos FC and Bayern Muenchen at Karaiskakis Stadium on October 22, 2019 in Piraeus, Greece. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

HRVAT 20 MINUTA RIBAO IGRAČE

ZADNJI KOVAČEV GOVOR BIO JE KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU? NIJEMCI OPISUJU SITUACIJU IZ SVLAČIONICE 'Ti olako gubiš loptu, ti budi pametniji...'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.11.2019. u 13:20

 • Smjena Nike Kovača s trenerske klupe Bayerna glavna je tema u njemačkim sportskim medijima.

  Sport Bild tako piše da je hrvatski trener okupio igrače oko 9.45 sati ujutro u nedjelju, dan nakon teškog 5:1 poraza na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu, a netom uoči same smjene. Poanta sastanka bila je analiza pogrešaka iz utakmice i Kovač je igračima navodno pokazao 25 detalja s utakmice te dvadesetak minuta 'ribao' svoje igrače.

  "Ne pokušavaj izvoditi čarolije", navodno je Kovač rekao Thiagu kojem je zamjerio da pokušava biti previše atraktivan, dok je Sergea Gnabryja kritizirao riječima: "Olako gubiš lopte". Comanu je pak zamjerio da sa strane pasivno gleda kako mu se suigra Müller bori.

  Boatengu je bivši izbornik Vatrenih navodno prigovorio zbog rano zarađenog crvenog kartona, a Neueru da mora biti pametniji.

  REUTERS/Michael Dalder DFL
  REUTERS

    

   

  "Komentiramo i treniramo različite stvari, ali ne provodimo ih u praksu na travnjaku", rekao je hrvatski trener kojeg na društvenim mrežama nakon smjene nije podržao nijedan od igrača Bayerna.

  Nakon smjene se pak Kovač oglasio emailom kloji je poslao svim zaposlenicima Bayerna:

  "Hvala vam što ste primili mene i brata s ljubavlju, što ste uvijek bili tu i što ste nam davali svoju podršku."

  Nakon smjene Kovač je ostavio Bayern na četvrtom mjestu na ljestvici s 18 bodova, četiri manje od lidera Borussije Mönchengladbach.

  Iz drugih medija