Philipp Schmidli/Getty Images / Getty Images
ČETVRTA 'KANTA' U RIZNICI

ČITAV SVIJET JE ODAVNO ZNAO ŠTO ĆE SE DOGODITI, ALI, PONOVIMO GRADIVO Ronaldo nakon Lige prvaka i Eura osvojio i Zlatnu loptu

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 12. prosinac 2016. 21:11

Dolaskom Giannija Infantina na čelo svjetske nogometne organizacije, Fifa je izašla iz igre i vratila Zlatnu loptu u ekskluzivno vlasništvo France Footballu, ali na širem planu ništa se nije promijenilo. Trofej, naime, već devet godina seli iz ruku Cristiana Ronalda u naručje Lionela Messija pa natrag. Tako je u ponedjeljak navečer portugalski as proglašen najboljim svjetskim nogometašem za 2016. godinu, ovo je njegov četvrti Ballon d’Or, u Messijevoj riznici pohranjeno je pet Zlatnih lopti.

31-godišnji Realov napadač nagrađen je za sezonu u kojoj je s klubom osvojio Ligu prvaka, a s reprezentacijom Euro 2016. Premda se u navedenim završnicama uspješno skrivao i prepuštao suigračima da odigraju naslovne uloge, Ronaldo je na kraju u rukama držao jače adute od Messija i Antoinea Griezmanna. Prvi je osvojio La Ligu i španjolski kup, ali je poražen u finalu Copa Americe, drugi je pak kapitulirao u finalu Lige prvaka upravo protiv Reala te se (kao najbolji strijelac turnira) spotaknuo na posljednjoj stepenici Eura 2016.

Cristiano Ronaldo nije bio u mogućnosti kao laureat pozirati fotoreporterima sa Zlatnom loptom u rukama. Umjesto na svečanosti dodjele priznanja on je odgovarao na pitanja japanskih novinara koji su Realovu ekspediciju dočekali u Tokiju, gdje “kraljevski klub” u četvrtak (11.30) igra polufinalnu utakmicu Fifinog Svjetskog klupskog prvenstva s meksičkom Americom.

- Riječ je o velikom i važnom natjecanju koje sam dvaput osvajao, jednom kao igrač Man. Uniteda, a drugi put s Realom. Naravno da sada želim i treću titulu, nisam u Japan došao na praznike - rekao je Ronaldo.

Nastupajući za Real Madrid i portugalsku reprezentaciju napadač je u godini na izmaku postigao 48 golova u 52 utakmice, usput je porušio svu silu klupskih rekorda i osigurao mjesto u Realovim analima kao najgolgeter svih vremena. Istodobno, Messi je kao najbliži konkurent zabio 41 pogodak u svim natjecanjima...

Linker
20. travanj 2024 09:33