Foto: Goran Sebelic / CROPIX
SUCU VISOKA OCJENA

DA JE EPILOG FINALA BIO DRUGAČIJI IZ RIJEČKOG BI KUTA RIGALI VATRU 'Oko sokolovo' bez dileme: 'Kazneni udarac je dosuđen krivo'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. svibanj 2019. 10:12

Nakon finala Kupa neće se naširoko pričati o suđenju. I dobro je da je tako, bila bi šteta da se ogled za Rabuzinovo Sunce u sjajnom pulskom ambijentu stavio u sjenu poneke sporne odluke. Da je epilog bio drugačiji, iz riječkog kuta bi sigurno “rigali vatru”. Tražio se prekršaj Petkovića uoči pogotka Oršića, Bijele je silno razljutio i jedanaesterac koji je dosudio Batinić jer je dojam da je Escovalu lopta s bedra kliznula na ruku, ali Sluga je već u začetku “ubio” sve polemike, a Kvržić otklonio dvojbe oko toga kome će pripasti Hrvatski kup.

- Mišljenja sam da je kazneni udarac krivo dosuđen, igrača je lopta pogodila u ruku koja mu je bila uz tijelo, dojma sam da ju je čak pokušao i skloniti... - komentirao je Marijo Strahonja na HTV-u dosuđeni kazneni udarac za Dinamo.

Ipak, Batinić je zaslužio visoku ocjenu za svoju arbitražu, od samog početka je autoritativno vodio utakmicu, bio je beskompromisan u dosuđivanju svojih odluka, precizan u primjeni stegovnih mjera. Kako je jačao Dinamov pritisak imao je poneku odluku koja se Riječanima nije svidjela (kasnije i neke na koje su Modri prigovarali), ali kada se sve stavi na vagu pokazao je da je zasluženo dobio povjerenje u ovako velikoj utakmici.

Linker
01. svibanj 2024 23:35