Gabriele Maltinti/Getty Images
NAPUNILI IM MREŽU

DEBAKL ROME U TALIJANSKOM KUPU, OVAKO NEŠTO NIJE IM SE DOGODILO 87 GODINA Edin Džeko potpuno izgubio živce u završnici susreta

Piše: HinaObjavljeno: 30. siječanj 2019. 21:23

Nogometaši Fiorentine izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u Firenzi pobijedili Romu sa 7-1.

"Viole" su već nakon 18 minuta vodile sa 2-0 golovima Federica Chiese (7, 18). Aleksandar Kolarov je smanjio u 28. minuti, međutim Fiorentina je uzvratila s dva nova gola, a strijelci su bili Luis Muriel (33) i Marco Benassi (66). Sve Romine nade u mogući preokret nestale su u 72. minuti kada je Edin Džeko isključen zbog prigovora.

Samo dvije minute nakon što je BiH napadač 'pocrvenio', Chiesa je zabio i svoj treći gol na utakmici za velikih 5-1. Fantastičnu predstavu Fiorentine nastavio je Giovanni Simeone postigavši u 80. minuti šesti gol za domaći sastav, a u posljednjim trenucima susreta i sedmi pogodak.

Roma je ovim rezultatom izjednačila najteži poraz u povijesti kluba, identičnim rezultatom izgubila je i od Juventusa 1932.

Marko Pjaca nije nastupio za Fiorentinu, baš kao niti Ante Ćorić za Romu.

Fiorentina će u polufinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg susreta između Atalante i Juventusa.

Nogometaši Milana postali su u utorak prvim polufinalistima ovogodišnjeg izdanja talijanskog Kupa nakon što se pred svojim navijačima na San Siru svladali Napoli sa 2-0 (2-0), a oba je pogotka postigao novopridošli poljski napadač Krystzof Piatek. Poljak je u 11. minuti iskoristio pogrešku gostujućeg obrambenog igrača Nikole Maksimovića, sam se sjurio prema vrataru Meretu i poslao loptu u mrežu. U 27. minuti je Poljak s lijeve strane kaznenog prostora snažnim i preciznim udarcem pogodio suprotni kut Napolijevih vrata za 2-0.

Milan će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Inter - Lazio koji je na rasporedu u četvrtak.

U polufinalu će se igrati dvije utakmice. Prvi dvoboji su na rasporedu 27. veljače, a uzvrati će biti odigrani tek 24. travnja.

Finale je na programu 15. svibnja, a bit će odigrano na rimskom Olimpicu.

TALIJANSKI KUP, ČETVRTFINALE, REZULTATI:

Fiorentina - Roma 7-1 (Chiesa 7, 18, Muriel 33, 74, Benassi 66, Simeone 80, 90 / Kolarov 28)

Atalanta - Juventus (večeras)

U utorak:

Milan - Napoli 2-0 (Piatek 11, 27)

U četvrtak:

Inter - Lazio

Linker
18. travanj 2024 17:12