Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ZASJEDANJE SKUPŠTINE

DINAMO PROMIJENIO STATUT 'Zdravko Mamić će ostati član ovog velikog i uspješnog Dinama kao recimo Hoeness u Bayernu i Berlusconi u Milanu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. prosinac 2018. 20:58

Danas je u Maksimirskoj 128 na redovnoj Skupštini usvojen statut koji je nazvan, s obzirom na vrijeme u kojem se mijenjao, Božićni statut. Njega je prvo usvojio Izvršni odbor, a kasnije već i spomenuta Skupština na kojoj je bilo prisutno 50 od 80 članova. Jedan od najvažnijih autora promjene a statuta bio je predsjednik NO Dinama Miroslav Rožić, koji je kazao:

- Klub dinamovog Statusa zaslužio je bolji temeljni dokument od onoga kojeg smo imali. Bivši pravnik pokazao je aljkavost i neznanje. Okupili smo stručnu skupinu koja je donijela adekvatne promjene koje su usklađena sa zakonom i svim zakonskim rješenjima. Samo primitivni um može konstruirati besmislicu da je razlog promjene Statuta omogućiti Zdravku Mamiću da ostane član Dinama i nakon osječke presude - kazao je Rožić, nadodavši da su to besmislice i gluposti iz dva razloga:

- Zakoni su u tom smislu jasni i nedvosmisleni, a ni jedan Statut ne može derogirati odredbe zakona pa tako ni ovaj. Drugi razlog je što će Zdravko Mamić za mene i velikog broja javnosti ostati član ovog velikog i uspješnog Dinama kao recimo Hoeness u Bayernu i Berlusconi u Milanu bez obzira na neke njihove presude.

​Na kraju Skupštine predsjednik Mirko Barišić je kazao:

- Statut je važan za rad svakog kluba pa tako i za nas. Mi smo njega samo uredili i normativno i jezično. Mi smo ga uskladili sa svim elementima pozitivnih propisa i sa Zakonom o sportu, tako da u nekim stvarima budemo malo slobodniji, da imamo okvire koji se na daju dvojako tumačiti.

Linker
03. svibanj 2024 17:01