Ivan Šunjić
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
ZALOG ZA BUDUĆNOST

DINAMO U TIŠINI OBAVIO VELIK POSAO! MLADI REPREZENTATIVAC POTPISAO S MODRIMA NA PET GODINA 'Ja sam dijete ovog kluba i nisam dvojio niti sekunde'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. veljača 2018. 16:19

Dinamo je jučer u tišini obavio jedan posao za budućnost. Za Modre je potpisao Ivan Šunjić! Lokomotivin zadnji vezni potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom. Ali, s obzirom na to da sad nije prijeko potreban Mariju Cvitanoviću koji u veznom redu ima dosta širok kadar, ostat će u Lokomotivi na posudbi do ljeta.

Podsjetimo, bio je Šunjić Dinamov igrač, označen je u Maksimiru kao jedna od uzdanica u budućnosti, no prije dvije godine nije imao mjesta u modrom dresu, raskinuo je ugovor i potpisao za Lokomotivu. Tamo se uspio nametnuti, postao i kapetan Lokosa, a prošlog je ljeta malo nedostajalo da završi u Belgiji.

Naime, još prije dolaska Ivana Leke na klupu Bruggea taj je klub htio Šunjića, koji je, priča se, već i bio u Belgiji na ‘pregledavanju terena’, navodno je sve bilo spremno za odlazak, činilo se da će jedan vlastiti talentirani igrač proći Dinamu ispod radara. No, onda je Šunjić zaigrao za reprezentaciji u onoj utakmici protiv Meksika u Los Angelesu, odigrao dobro i Dinamo je još ljetos počeo razmišljati da ga odmah vrati u Maksimir.

Zapresic, 241117. 
Igraliste SRC Zapresic.
Hrvatski telekom, 1. HNL, prvenstveni susret 17. kolo, Inter Zapresic - Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivan Sunjic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Ivan Šunjić

Međutim, kako je tamo tada bilo dovoljno veznjaka, poput Antolića, Kneževića..., procijenjeno je da Šunjić neće imati adekvatnu minutažu potrebnu za igrački razvoj. Kako je u Lokomotivi i jesenas odigrao vrlo dobru polusezonu, interes iz inozemstva bio svakodnevni, Dinamo je odlučio već sad posegnuti za Šunjićem, za svaki slučaj, a i on je objeručke dočekao poziv iz najdražeg kluba. Financijski gabariti ovog posla zasad nisu poznati, a Šunjić će do ljeta u Lokomotivi igrati kao Dinamov igrač na posudbi.

- Iako je bilo puno upita, čim sam čuo da postoji opcija povratka u Dinamo, više nisam dvojio niti sekunde. Rekao sam da se želim vratiti u Maksimir. Dijete sam ovog kluba, nogometno sam prohodao u Maksimiru i želim Dinamu vratiti barem dio onoga što sam naučio kroz godine provedene u njegovoj školi - rekao je Ivan Šunjić.

Linker
18. travanj 2024 05:15