Getty Images, sn ilustracija
'PODSJEĆA NA JACKA WILSHEREA'

DINAMOV BOMBASTIČNI TRANSFER POTRESAO LONDON, OVAKVIH ŽUČNIH REAKCIJA NIJE BILO NI KAD JE DOŠAO DANI OLMO! 'Sramotno je što nije zaigrao u Arsenalu'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 18. veljača 2020. 12:11

Dinamo je zadnjeg dana prijelaznog roka za Hrvatsku zgotovio dva posla. Prvi je već najavljeni Lirim Kastrati (21), krilo Lokomotive i reprezentativac Kosova, koji dolazi na ljeto za odštetu od dva milijuna eura, a potpisat će petogodišnji ugovor, no drugi je veliko iznenađenje. Riječ je Robbieju Burtonu (20), kapetanu U23 momčadi Arsenala i reprezentativcu (U19) Walesa, 176 cm visokom vezistu, otprilike pet puta jeftinijem od Kastratija.

Burton je igrao protiv Dinama 17. prosinca u dvoboju skupine International Premier League Cupa (3-2 za “topnike”) i bio ponajbolji na terenu, u ponedjeljak je bio na liječničkim pregledima u Zagrebu, a potpisat će petogodišnji ugovor, možda već danas biti predstavljen, kao i nedavno pridošli Argentinac Matias Godoy (18). I Burton će vjerojatno prvo u drugu momčad, kod Igora Jovićevića.

Navijači Arsenala na društvenim mrežama nisu pretjerano oduševljeni ovaim trasnferom jer većina smatra kako je Burton trebao uskoro zaigrati i za prvu momčad i biti jedna od zvijezda u budućnosti.

'Polagao sam velike nade u njega. Iznimno inteligentan nogometaš koji je trebao dobiti više prilike'; 'Nadao sam se da ću ga vidjeti u prvoj momčadi ove sezone. Šteta. Nadam se da smo barem u ugovoru dodali dobru buy-back opciju ukoliko bude dobar'; 'Gledao sam ga nekoliko utakmica i bio je odličan, podjećao je na Jack Wilsherea'; 'Želim mu svu sreću, Dinamo je odličan klub za njega i sve mlade igrače koji se žele razviti, nadam se da ćemo ga jednog dana ponovno vidjeti na Emiratesu'; 'Sramotno je što nije zaigrao u Arsenalu i ostvario san koji sanja od dolaska u klub'; 'On je sjajan razigravač i kreativan nogometaš i netko tko se bori za svaku loptu' - samo su neki od komenetara navijača Topnika na društvenim mrežama.

U Arsenalu je pokretljivi Velšanin koji igra s obje noge nosio brojeve 4 ili 8, ovisno je li igrao jednog od dvojice stražnjih veznih u 4-2-3-1 ili ofenzivnog “box to box” veznog u 4-3-3. Krajem prošle godine bio je i na treninzima prve momčadi kod Mikela Artete, a lani je pod Unaijem Emeryjem bio na ljetnoj američkoj turneji, promašio 11-erac u raspucavanju protiv Real Madrida. Može li postati novi Olmo?

Linker
20. travanj 2024 17:35