Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media
MODRI NA BRAZILSKO-BOSANSKI POGON

DINAMOV BRAZILAC ODMAH JE POKAZAO DA ĆE BITI POJAČANJE Posjeduje sve iz rubrike - 'to imaš ili nemaš': Urođenu brzinu, sjajan udarac i solidan ubačaj

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 03. ožujak 2017. 22:40

Ukazao se Dinamovim navijačima konačno i Marcos Guilherme. Mladi Brazilac je na ogledu sa Splitom pokazao da bi svakako trebao biti pojačanje.

Sudjelovao je kod tri pogotka Modrih. Dva puta je asistirao Hodžiću, a jednom je sjajnim udarcem pogodio gredu, nakon te ‘bombe’ lopta se odbila u polje, Jurendić je pogriješio, Hodžić opet zabio... Sjajan start Guilhermea u plavom dresu.

Simpatičan momak

Navijači i ostali mogli su vidjeti sve ono što smo mi vidjeli na turskim pripremama. Brazilac je brz, ima odličan centaršut i isto takav udarac. Prvih dana priprema u Beleku odmah je pokazao sve te svoje kvalitete, tako da smo odmah konstatirali da se radi o mladiću koji je sigurno nadogradnja ove momčadi Ivajla Peteva. Osim toga, vrlo brzo se uklopio u plavo društvo, jer je dosta otvoren i simpatičan momak.

Naravno, možda će se naša konstatacija kako bi ‘morao biti pojačanje’ nekome učiniti preuranjena. Možda netko misli da ga se ne može suditi po jednoj utakmici protiv momčadi Splita koja je u Maksimiru dobila ‘šest komada’ i koja je djelovala skromno. Međutim, kad pogledate ono što Guilherme nudi u svom nogometnom znanju, ne može se previše promašiti.

Jer brzina mu je urođena, a ima iznimno dobar udarac i centaršut. To su one kvalitete koje se ne mogu izgubiti, to je ono ‘što imaš ili nemaš’. Guilherme to ima, tako da sigurno svi u plavom domu mogu biti itekako zadovoljni što su doveli ovog mladića. U Brazilu nije lako doći do reprezentacije, a Guilherme je igrao u selekciji U-20 i to u finalu Svjetskog prvenstva.Nakon premijere u Maksimiru, svakako palac gore za Guilhermea.

Sammir je od koristi

Također i za njegovog cimera iz sobe 2021 hotela Regnum u Beleku. Sammir je još daleko od idealne spremnosti, a i takav pokazuje koliko je od koristi Dinamu. Ako se sjećate, on je u Vinkovcima gurnuo loptu Hodžiću prije prvog pogotka, on je također gurnuo loptu prema Soudaniju prije onog nepostojećeg jedanaesterca... U srijedu je kod prvog pogotka izbacio cijelu obranu Splita asistencijom za Antolića, odigrao je još nekoliko izvrsnih poteza.

Dinamo na brazilsko-bosanski pogon! Hodžić, Sammir i Guilherme obilježili su modri nastavak sezone...

Linker
24. travanj 2024 11:02