REUTERS/Alberto Lingria
EURO U-21

DINAMOV DRAGULJ PROGLAŠEN NAJBOLJIM IGRAČEM FINALA 'Teško je vjerovati da nije startao na turniru u početnoj postavi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2019. 01:04

U finalu europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Španjolske je u Udinama pobijedila Njemačku s 2:1, a igračem utakmice proglašen je nogometaš zagrebačkog Dinama Dani Olmo.

Prvi pogodak postigao je Fabian Ruiz u sedmoj minuti, a u 69. pobjedu je Furiji donio Dinamov Španjolac kada je hladnokrvno, atraktivnom majstorijom, prebacio njemačkog vratara za 2:0. U samoj završnici susreta poentirao je Nadiem Amiri i time vratio nadu Nijemcima da bi mogli doći do produžetaka, no za više od toga nije bilo vremena.

Dani Olmo bio je jedan od najboljih i najzapaženijih pojedinaca na terenu. Istaknuo se s nekoliko sjajnih dodavanja, atraktivnim driblinzima i opasnim prodorima. Nesumnjivo, mladi je dinamovac zapeo za oko brojnim svjetskim skautima!

Na službenim stranicama UEFA-e osvanuo je i jedan zanimljiv osvrt:

"Teško je vjerovati da Olmo nije startao na ovome turniru u početnoj postavi. Međutim, otkako je ušao u igru, mladi je dinamovac pokazao koliko je važan španjolskoj reprezentaciji. Uvijek igra s osmijehom na licu, a njegova vragolija kod drugoga pogotka donijela je Španjolcima pehar europskog prvaka."

Linker
18. travanj 2024 17:06