Ademi
 Vlado Kos / CROPIX / CROPIX
SVE U SVOJE VRIJEME

DINAMOV KAPETAN IZGLEDA MOĆNIJE NEGO IKAD, ALI NEMA PROSTORA ZA EUFORIJU 'Mi prvaci? Kad me vidite s tom 'kantom' u ruci, onda ću reći da smo prvaci'

ARIJAN ADEMI Dinamov kapetan u subotu u Osijeku na otvaranju modre proljetne avanture prvi put u karijeri dvostruki strijelac
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. veljača 2018. 22:41

Dugo nismo vidjeli Zorana Zekića tako ljutitoga, čak i autoironičnog, kao nakon poraza od Dinama. Zamjerao je sebi, svojim igračima, a kritizirajući njih nahvalio je i neke Dinamove igrače.

- Zamislite kako Ademi nama triput uđe u gol-šansu i zabije nam dva gola. Nije igrao dvije godine, a tako je djelovao moćno u odnosu na naše igrače!

Osjećam da smo moćni

Doista, Arijan Ademi bio je jedna od glavnih priča osječkog derbija, Dinamov kapetan odigrao je sjajnu utakmicu. Kao i uvijek “ginuo” je i “rudario”, ali uz to zabio i dva gola, često dolazio pred domaći šesnaesterac i u njega.

- Nisam nikad zabio dva gola. Barem se ne mogu sjetiti. Ma ne, nikad, u Šibeniku nisam, kasnije znam da nisam bio tako efikasan. Ma, dobro, nije to moj osnovni zadatak, moja je primarna zadaća obrana, no nemam ništa protiv da mi se svaki put onako odbije lopta kao kod mog drugog gola, nastojat ću uvijek zabiti.

Pričao je to Ademi nakon izlaska iz svlačionice Gradskog vrta, vidno zadovoljan i sretan zbog predstave koju su on i suigrači pružili na startu proljeća.

- Jako sam zadovoljan. Ovako u Osijeku odigrati, pobijediti s lakoćom, nismo mislili da će biti tako. Stvarno mi se čini da smo ozbiljna momčad, osjećam da smo moćni.

No, dojam savršenstva pokvarile su oscilacije u igri, pogotovo onih zadnjih petnaestak minuta. Ozbiljna momčad takvo što ne bi si smjela dopustiti.

- Slažem se, tih zadnjih 15 minuta ne smije nam se događati, ne smijemo se tako opustiti, bez obzira na visoko vodstvo.

Je li to bilo baš klasično opuštanje ili ipak odraz nekih slabosti u momčadi?

- Mislim da je stvarno riječ o klasičnom opuštanju. Igrali smo dobro, dominirali, imali smo još prilika, ali nismo zabili. I onda su oni krenuli na sve ili ništa, zabili dva gola, otvorile su im se šanse, nama je pala koncentracija i nije to dobro izgledalo. Moramo poraditi na tome da se ne ponove takve situacije. No, na kraju, gledajući samo ovu utakmicu, važna je bila pobjeda, uzeli smo tri boda na sjajan način i zbog toga možemo biti zadovoljni.

Nakon te prve pobjede lakše se diše, momčad je sigurno dobila dodatnu dozu samopouzdanja. A slijedi najveći derbi s Hajdukom, uvijek poseban dvoboj. Što se očekuje u Maksimiru od te velike utakmice, pogotovo nakon ove važne startne pobjede u Gradskom vrtu?

- Očekujemo dosta publike, dobru atmosferu i našu pobjedu, naravno. Dat ćemo sve od sebe kao i u Osijeku, svjesni da nas čeka težak dvoboj, derbi je uvijek derbi.

Želimo dobiti derbi

Hajduk se u pripremnom razdoblju promijenio, ima dosta novih igrača, Splićani najavljuju kako su bolji nego jesenas? Kako u Dinamu gledaju na te poruke?

- Iskreno, nisam previše pratio Hajduk. Kažem, kakvi god bili Bijeli, ta je utakmica poseban izazov. Što se nas tiče, uopće se ne obaziremo na te najave, spremni smo za derbi, želimo tu pobjedu.

Je li to meč-lopta? Jer, s tri boda iz derbija Dinamo bi uistinu bio na koračić od ciljne ravnine, pehar praktički već u rukama?

- Ma, nema šanse da ću ja reći da smo prvaci ako pobijedimo Hajduk! Tek kad uzmemo pehar. Kad me vidite s tom “kantom” u ruci, onda ću reći “mi smo prvaci”. Sigurno da bismo s ta tri boda napravili puno, no nema trčanja pred rudo, idemo utakmicu po utakmicu.

Motiviran i spreman

Zabio je dva gola, hoće li najaviti nastavak svog niza protiv Hajduka?

- Ha-ha, neću najavljivati ništa, ne volim to raditi, onda se obično sve izjalovi. U svakom slučaju odgovara mi ova uloga u kojoj imam više slobode u igri, dolazim u završnicu. Dobro se slažem s Doumbiom i Morom, dobro se rotiramo i pokrivamo, vidim da i njima paše takav način igre. Stvarno sam zadovoljan kako sve to izgleda.

Zadovoljna je, čak i zadivljena, publika njegovim fizičkim stanjem i igrama na travnjaku. Rekli bismo, iznad očekivanja, s obzirom na dugačku pauzu?

- Fizički sam spreman, odlično se osjećam, jako sam motiviran za svaku utakmicu. I najvažnije mi je da igram ovako dobro, samo da tako nastavim.

Znači, kad se sve zbroji i oduzme, kapetan iznimno vjeruje u mogućnosti ove momčadi?

- Apsolutno, mislim da možemo puno, ovo je momčad velikog potencijala. Imamo dosta mladih igrača, neću uopće nikoga izdvajati, dečki su odlični, sve ekstra talenti. I tu je nekoliko nas iskusnijih, dobro smo izbalansirani. Da, vjerujem da će ova momčad napraviti prave stvari. Možemo puno, veliki je potencijal, dosta mladih igrača, ekstra talenata i nas.

S Ademijem u osječkom izdanju Modri se imaju razloga nadati dobrom proljeću.

Linker
24. travanj 2024 10:46