Dominik Livaković
 Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
RAT VRATARA

DINAMOVA 'JEDINICA' POSLALA PORUKU KOLEGI S RUJEVICE 'Super je on dečko, ali želim mu da na proljeće što više puta ide po loptu u mrežu'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. veljača 2017. 09:11

Dominik Livaković čvrsto je prigrabio Dinamovu “jedinicu”. Simpatični momak i vrsni vratar nam kaže:

- Je, je, nakupilo se malo umora, ali izdržat ćemo do kraja. Odlično se osjećam, makar je ovo sve na kraju ispalo dosta dugo, u Turskoj ćemo provesti tri tjedna - priča nam Livaković.

On nije imao previše odmora, nakon jesenskog dijela sezona otišao je s reprezentacijom na turnir u Kinu.

- Imao sam otprilike dva tjedna odmora, možda malo više. Nema veze. Za Hrvatsku i Dinamo uvijek bih dao sve! A kamoli ne neki odmor... Nema nikakvih problema.

Možemo ih stići

Kad smo već spomenuli Kinu, tamo mu je pričuva bio vratar Rijeke, Dinamova najvećeg konkurenta za naslov, Andrej Prskalo. Kakvi su mu dojmovi o tom vrataru?

Torino, Italija, 071216.
Stadion Juventusa.
Utakmica 6. kola skupine H, UEFA Lige prvaka, 
FC Juventus - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Dominik Livakovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

- Super je momak, odličan vratar. Drago mi je što je dobio priliku braniti za Rijeku sa 29 godina. Uvijek je negdje bio drugi vratar, zato se veselim što je sad prigrabio tu “jedinicu”. Baš sam sretan zbog njega...

Dobro, na koga biste tipovali na proljeće? Hoće li Prskalo primiti više golova od vas?

- To bi bilo jako dobro. Iskreno se nadam da će Prskalo na proljeće primiti više golova od mene! Želim mu sve najbolje u karijeri, ali neka on na proljeće što više puta krene po loptu u mrežu, svakako više puta od mene.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Na fotografiji: Dominik Livakovic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Onda je Liva, kako ga zovu suigrači, dodao ovo...

- Ma, naravno, mogu i ja primiti više golova od njega na proljeće, samo da Dinamo bude prvi. U tom slučaju nema veze, neka primi manje.

Kad smo već kod te trke za prvaka udvoje, nadate li se da ćete uspjeti prestići Rijeku, uhvatiti tih šest bodova zaostatka?

- Budimo realni, ne treba bježati od te konstatacije. Nama je bilo teško usporedo igrati Ligu prvaka i prvenstvo. Bili smo umorni, igrali smo jake utakmice, Juve, Sevilla i Lyon, zaista su bili moćni. Šteta što nismo dobili neku slabiju skupinu, recimo onu u kojoj je igrao Leicester. Eto vidite, to vam je po meni bio glavni problem zašto sad zaostajemo šest bodova iza Rijeke. To se može dostići, mi ćemo to na proljeće dostići i opet biti prvaci.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
19. travanj 2024 16:25