CROPIX
SPREMNI ZA IZAZOVE

DINAMOVCI O NEOČEKIVANOM PROTIOVNIKU NA STARTU KVALIFIKACIJA ZA LIGU PRVAKA 'Gruzijci su nas iznenadili, dočekat ćemo ih s novim trofejom Superkupa'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. srpanj 2019. 22:57

U Maksimiru tu subotu jedva čekaju, početak nove sezone, kraj teških treninga. A i Rijeka je ostala dužnik iz prošle sezone, žele Modri trofej na startu, a onda krenuti i u europski boj. Pritom je rezultat iz Tiraspola odzvonio i u Dinamu, nitko nije očekivao takvu pobjedu Saburtala protiv Šerifa.

- Ispalo je iznenađujuće, drugačije no što smo mislili. Ali, nismo još analizirali suparnika, tek kad ćemo definitivno znati s kim igramo, onda ćemo se njima baviti. Međutim, tih 0:3 pokazuje da su danas svi spremni, svi mogu trčati, zabiti gol, morat ćemo se dobro pripremiti. Opet, moramo biti svjesni da smo favoriti i to pokazati na terenu. Sve su to priče, ali teren daje odgovor - rekao je Mario Gavranović okrenuvši se potom prvom ispitu, dvoboju s Rijekom za trofej.

- Važna utakmica, Rijeka je momčad koja nam je napravila dosta problema prošle sezone i to nam mora biti motiv. Iako smo bili svaki put bolji od njih, uzeli su nam dosta puta bodove i Kup. Ući ćemo koncentrirano, da im pokažemo kako smo glavni u državi!

Jako dobar posao

Petar Stojanović jedan je od rijetkih koji je i gledao utakmicu Šerifa i Saburtala.

- Gledao sam prvo poluvrijeme, Gruzijci su napravili jako dobar posao u gostima, ali nije to još gotovo. Pripremat ćemo se za taj dvoboj tek kad saznamo tko je protivnik. Upozorenje jest da nema opuštanja, svi su pričali da je Šerif favorit, pa su pokazali da favorita nema - ponovio je Stojanović Gavranovića.

Screenshot YouTube

U prvoj utakmici njega neće biti zbog crvenog kartona iz Lisabona.

- Žao mi je zbog toga, tako je ispalo. Ali vjerujem da će suigrači odraditi sve kako treba.

U subotu je Superkup, a Dinamo ima 13 pobjeda zaredom na svom stadionu, Maksimir je opet utvrda.

- Super, drago mi je da je tako, želio bih da i ostane tako. Da u subotu pred svojim navijačima nastavimo niz. Rijeka nas je u Kupu dobila, radi se o dobroj momčadi. Doduše, tijekom priprema nismo previše pratili što se događa na Rujevici, no bit ćemo maksimalno spremni za tu utakmicu.

Zagreb,  220619. 
Igraliste Hitrec Kacijan.
Prijateljska utakmica izmedju Dinama i Olimpije.
Na fotografiji: igraci Dinama.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Inače, Stojanović je jedan od onih koji su bili ozlijeđeni tijekom priprema, međutim, trebao bi biti dobro i pripravan za Superkup.

Pričekajmo uzvrat

Dino Perić, pak, nakon otpadanja Emira Dilavera prva je opcija za partnera Theophileu. Možda i za tu utakmicu protiv gruzijskog prvaka?

- Iznenadio me rezultat iz Tiraspola, navodno su ih Gruzijci nadigrali. Taktički je to posložena momčad, premda manje poznata od Šerifa. No, ako su dobri prema nazad i igraju na kontre, mogu biti opasni. Igrat ćemo uzvrat pred praznim stadionom, ali igrali smo u takvim okolnostima i neke bitnije utakmice, to nas sigurno neće omesti - poručio je Perić koji također jedva čeka subotu.

- Imamo priliku vratiti im za Kup, radujemo se toj utakmici!

Mislav Oršić prošle je sezone na početku bio udarna Dinamova igla, očekuje se da to bude i na startu nove. Dakle, Rijeka i Europa, kakva su očekivanja?

- Dobro smo se pripremili za start sezone, želimo u nju ući s trofejem i onda se tek pripremati za Europu. Iznenadilo me tih 0:3 u Tiraspolu, ali pustite da vidimo uzvrat, onda ćemo pričati o protivniku. Teško je sad pričati o tome, no, protiv koga god ćemo igrati svi igrači dat će sve od sebe pa i pred praznim stadionom. Najbitnije je da nema ozljeda!

I da je sve puno optimizma, takav je barem dojam. Motiv uoči Superkupa je na visokoj razini, o Europi tek od nedjelje. Ili od uzvrata gruzijsko-moldavskog dvoboja.

Linker
18. travanj 2024 14:24