Dinamo juniori
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
JUNIORSKA LIGA PRVAKA

DINAMOVI KLINCI JURE NOVI VELIKI REZULTAT Modri uoči sudara s velikanom poručili: 'Bolje oni nego Španjolci! S njima je bolje kasnije...'

JUNIORSKA LIGA PRVAKA Dinamo je jučer saznao suparnika u osmini finala, a trener Jovićević ističe
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 23. veljača 2019. 12:50

Suparnika u Ligi prvaka saznali su jučer i Dinamovi juniori. Mogli bismo ždrijeb nazvati atraktivnim i prolaznim, suparnik će u Maksimiru biti Liverpool, utakmica će se igrati 12. ili 13. ožujka. Podsjetimo, Dinamo u bubnju nije bio nositelj, pa su ga čekali mnogi velikani, bilo je i pitanje hoće li igrati kući ili vani, jer igra se samo jedna utakmica. Tu je bilo sreće, Dinamo će Redsima biti domaćin.

- S pozitivnim emocijama smo dočekali vijest da igramo kod kuće s Liverpoolom. Da mogu birati Španjolce bih ostavio za kasnije, jer smo s Englezima imali određenih iskustava u ovom Premier Cupu pa znamo njihov način razmišljanja i način na koji igraju. Sigurno smo spremniji za njih nego što bismo bili da kojim slučajem igramo protiv Španjolaca. Igramo doma, pred svojim navijačima i uz njihov vjetar u leđima sigurno nam rastu šanse da prođemo u četvrtfinale - rekao je trener Dinamove momčadi Igor Jovićević.

Screenshot

Utakmica bi se trebala igrati na Hitrec-Kacianu, kao i dosad, međutim, interes za ovaj susret (treba uzeti u obzir atraktivnost kluba, ali i veliki broj Liverpoolovih simpatizera u Hrvatskoj) mogao bi premašiti kapacitet tog stadiona, a opet, glavni maksimirski stadion, razvodnio bi atmosferu, djelovao prazno, toliko ljudi ipak ova utakmica teško može privući. Tko zna, možda bi idealno bilo da se susret igra, recimo, u Kranjčevićevoj, mogli bi o tome razmisliti u Dinamu.

No, vratimo se na teren. Prođu li Modri Liverpool, u idućem će kolu gostovati kod pobjednika utakmice Chelsea - Montpellier (2. ili 3. travnja), a kad bi kojim slučajem preskočili i tu prepreku plasirali bi se na Final four u Nyon (26. do 29. travnja), a u polufinalu bi se sastali s nekim iz ‘pokera’ Barcelona, Hertha, Lyon ili Ajax.

Inače, Igor Jovićević će već idućeg tjedna povesti momčad u London, na utakmicu protiv Tottenhama u Premierleague International kupu. Iako su Spursi starija momčad od one koju će Modrima sučeliti Liverpool, bit će to opet još jedna dobra prilika za pripremu za dvoboj s Redsima. U svakom slučaju, još jedan lijep i atraktivan događaj u Maksimiru u ožujku, Liverpool je uvijek mamac, pogotovo, jer se zna da je i engleski klub pratio (i prati) neke Dinamove klince, možda im je i ovo prilika da se pokažu.

-------------------------------------------------

Parovi osmine finala:

Chelsea-Montpellier

Midtjylland-Manchester United

Dinamo Zagreb-Liverpool

Lyon-Ajax

Barcelona-Hertha

Porto-Tottenham

Hoffenheim-Dinamo Kijev

Atletico Madrid-Real Madrid

-------------------------------------------------

Linker
19. travanj 2024 23:42