Piksi Stojković
 Junko Kimura/Getty Images / Getty Images
NE PRESTAJU STIZATI POHVALE

ENGLEZ KOJI OBOŽAVA HRVATE I LEGENDARNI PIKSI BEZ IKAKVE DVOJBE NAKON SPEKTKALA U PARIZU 'Luka Modrić je najinteligentniji nogometaš na svijetu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2018. 23:07

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (33) fantastičnu godinu zaokružio je još jednim priznanjem. U izboru uglednog francuskog magazina France Football dobio je 'Zlatnu loptu' koja se dodjeljuje nogometašu godine.

Modrić je u glasanju novinara pobijedio sa 753 boda, drugi je Portugalac Cristiano Ronaldo (476 bodova), a treći Francuz Antoine Griezmann (414 bodova).

Ne prestaju pljuštati pohvale na račun hrvatskog maestra, a među onima koji se dive svemu onome što je ove godine napravio naš veznjak je i njegov bivši trener u Tottenhamu Harry Redknapp.

- On je pakleni nogometaš i igrač kakvog bi svaki trener htio imati u svojoj momčadi. Trenira kao luđak i nikad se ne buni. Na terenu naporno radi i kad ima loptu u nogama i kada je nema, a bilo kojeg igrača može slomiti samo jednim potezom ili dodavanjem. On može igrati za bilo koju momčad na ovom svijetu - kazao je Redknapp za službenu stranicu UEFE.

Još jedan veliki nogometaš koji se naklonio Luki bio je i legendarni Piski Stojković.

- On je najinteligentniji nogometaš na svijetu! Sjećam ga se još kada je igrao u Dinamu. Gledao sam jednu utakmicu na Maksimiru i vidio malog čovjeka u modrom kako igra baš onako kako sam i ja nekada. Kreativnost kakvu je tada pokazivao na terenu bila je nevjerojatna.

Linker
17. travanj 2024 11:37