Dinamo slavlje
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
BEZ KAPETANA NA FENER

BIO BI TO OGROMAN UDARAC ZA DINAMO UOČI FENERA Nastup jednog od najvažnijih igrača pod upitnikom: 'Teško da ću igrati, ali nitko nije nezamjenjiv'

ARIJAN ADEMI Kapetan vrlo vjerojatno propušta dvoboj protiv Fenerbahčea
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 18. rujan 2018. 15:12

Arijan Ademi upitan je za utakmicu s Fenerbahčeom! Posljedice one ozljede mišića protiv Young Boysa očito su teže no što se mislilo, Dinamov kapetan u svojevrsnoj je utrci s vremenom. Recimo, da Modri igraju Ligu prvaka pa svoj europski nastup imaju danas ili sutra jasno je da bi Nenad Bjelica u “rat” morao bez Ademija. Ovako, ostalo je još šanse da se oporavi, iako je upitno koliko je spreman i koliko takav može ponuditi.

- Imao sam problema s ložom, danas (ponedjeljak, nap.a.) sam počeo trenirati. Nisam još fit, ima još tri dana do utakmice. Dosta teško da ću igrati, a i ne znam hoću li moći igrati cijelu utakmicu. Vidjet ćemo, trener će na kraju odlučiti - rekao je Ademi, koji je po mnogima jedan od glavnih razloga što je Dinamo izgubio od Young Boysa.

Zagreb, 140818.
Stadion Maksimir.
Uzvratna utakmica 3. predkola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Astana.
Na fotografiji: slavlje igraca Dinama nakon pobjede s rezultatom 1:0, Arijan Ademi.
Foto: Damir Krajac/CROPIX
Foto: Damir Krajac/CROPIX

Ne on, nego njegov rani izlazak zbog ozljede. Dakle, bio bi hendikep ako ne igra protiv Turaka?

- To što se dogodilo protiv Young Boysa nije ni do mene niti do nikog drugog. Poklopile su se te dvije situacije u kojima smo primili golove, pa mi smo i nakon mog izlaska dobro reagirali. Do 65. minute bili smo dobri, Young Boysi nisu imali nikakve šanse da išta okrenu. Na kraju, to je nogomet, odbijanac, korner, gol, dobar potez napadača i utakmica je otišla u drugom smjeru. Ovoj momčadi nitko ne nedostaje, svatko je zamjenjiv. Ako neću moći ja, tu je Šunjić, koji može odigrati i bolje od mene. Tako da, budem li mogao igrati - super, ne budem li bio na terenu, nema straha, vjerujem u ovu momčad.

Težak protivnik

Fenerbahče će biti veliki ispit za Modre, bez obzira što su Turci u nekoj, nazovi, krizi?

- Očekuje nas teška utakmica, znamo da će Fener biti zahtjevan protivnik. Ali, vjerujemo u pobjedu, vjerujemo da će nas navijači voditi do pobjede. Nismo ih još analizirali, to ćemo raditi iduća dva dana do utakmice. Imaju oni mana, ai i velikih vrlina, treba biti koncentriran svih 90 minuta i vjerovati u sebe.

Je li to ta sezona, napokon, u kojoj će Dinamo prezimiti u Europi?

- Ne želim ništa najavljivati, svake godine je ista priča. Želim da iz utakmice u utakmicu idemo po pobjedu, kao dosad, da pokažemo svim ljudima kako se bori i gine za klub, a onda što bude, bit će...

OSIGURAJTE PRIJENOSE DINAMA U EUROLIGI – KLIKNITE OVDJE

Linker
26. travanj 2024 21:38