Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

BIŠĆAN NAKON ISPADANJA POŠTENO PRIZNAO 'Mi si jednostavno nismo smjeli dopustiti primiti onaj gol, to je protiv ovakve momčadi gotovo nenadoknadivo

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. kolovoz 2019. 00:20

Nogometaši Rijeke nisu se uspjeli plasirati u Europsku ligu nakon što su u u uzvratnom susretu play-offa na Rujevici odigrali 1-1 protiv Genta i tako nisu uspjeli nadoknadili poraz 1-2 iz prve utakmice.

Nakon susreta za kamere Arena Sporta oglasio se Rijekin trener Igor Bišćan.

"Nemam ja tu šta puno zamjeriti svojim dečkima. Oni su dali svoj maksimum. Gent je kvalitetniji. Možda da nismo odmah primili gol, to bi nam sigurno pomoglo, a ovako su se odmah vratili u egal i znali smo da će biti sve teže. Kvaliteta s njihove strane je učinila da nismo mogli pripremiti pravu priliku. Ali dečkima nemam što zamjeriti, od četiri europske utakmice ove sezone tri i pol smo odigrali jako dobro", rekao je Bišćan.

"Jednostavno izgleda da nismo završili s tim pehovima, ali sad se moramo okrenuti budućnossti i vidjeti što će biti dalje. Čini se da zasad nemamo tu kvalitetu za ovakve momčadi... mi smo se spremali i vjerovali smo, smatrali smo da smo momčad koja je u stanju izvući ovakve utakmice te da ćemo pristupom i borbenošću nadoknaditi nedostatak kvalitete. Ali mi si jednostavno nismo smjeli dopustiti primiti onaj gol, to je protiv ovakve momčadi gotovo nenadoknadivo", dodao je Bišćan.

"Oni nisu imali potrebe ulaziti u bilo kakav rizik, a mi smo se nametnuli i bili agresivni... oni su bili svjesni te naše situacije, tj. da moramo napadati i ići po rezultat. Imali smo par situacija i, ono što moram reći na kraju, nemam ja što previše zamjeriti svojim igračima. Murića smo imali u planu, a imali smo i Alexa Gorgona koji je u stanju zaprijetiti, no eto... malo smo bili limitirani igračima koji su ozlijeđeni i ja sam zapravo zadovoljan svime što smo dosad postigli. Gent je zaista dobra momčad", zaključio je trener Rijeke.

Jess Thorup, trener Genta, dobio je svojih pet minuta za likovanje. Uoči početka sezone visio je o niti, momčad mu je u Europu ušla samo zbog izbacivanja Mechelena, a nakon slabog starta u Jupiler ligi traže mu se nasljednici. Dodatnih šest europskih utakmica ojačalo mu je poziciju...

"Mislim da smo u dvije utakmice pokazali da smo bolja momčad, tko bi prije tri mjeseca rekao da ćemo igrati u skupini Europske lige. Rijeka je jak protivnik, ali uspjeli smo ih limitirati da nam ne stvaraju šanse na domaćem terenu. Nije to bila naša najbolja utakmica, to je jasno, no sada više nije ni bitno", rekao je danski trener.

Linker
19. travanj 2024 05:50