Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
'BORIT ĆEMO SE DO KRAJA'

BIŠĆAN NIJE HTIO OTIĆI DO KRAJA, ALI JASNO JE NAKON PORAZA ŠTO MU SMETA 'Neću otvarati te teme jer ništa se neće promijeniti, imamo to što imamo..'

GENT - RIJEKA 2:1 Nakon prve utakmice playoff-runde Europske lige Igor Bišćan kazao je da nema zamjerki na igru svojih pulena... Veli, igrali su onako kako su mogli protiv jakih Belgijanaca, s kadrom koji ima: 'Nema smisla otvarati te teme koje će otvoriti neke druge teme...'
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 23. kolovoz 2019. 01:02

Nogometaši Rijeke s porazom iz Genta se vraćaju na Rujevicu gdje će idućeg četvrtka hvatati pogodak zaostatka kojeg su donijeli na Kvarner. Rijeka je zabila u gostima, ali i sudarila se s realnošću koja je takva da će Bijelima u uzvratu trebati puno više odlučnosti, hrabrosti i prije svega energije da se suprotstavi kvalitativno superiornijem suparniku.

Igor Bišćan bio je realan kao i uvijek u analizi utakmice.

- Došli smo s namjerom da odigramo utakmicu koja će nam omogućiti da odluka padne na Rujevici. Poraz nikad nije dobar, iako se čini da smo do poluvremena izgledali kao da nećemo izgubiti. To je jedan od onih poraza koji ostavljaju dovoljno nade da imaš u što vjerovati, mi u klubu i svi koji vole Rijeku. Na Rujevici će biti drugačija utakmica, to je prevelika šansa da svi ne osjetimo moment, napravimo pakao i u dobroj atmosferi ostvarimo što treba - rekao je Igor Bišćan koji je bio zadovoljan s prvim poluvremenom, manje s drugim.

- Posebno drugo poluvrijeme se nismo mogli othrvati pritisku, ne samo u defanzivnom smislu nego i u kreaciji igre, s loptom u posjedu. To bi nam omogućilo da predahnemo, da uhvatimo snage... Nemam puno zamjerki po tom pitanju, treba uzeti u obzir da su kvalitetniji i nije realno očekivati da oni neće imati inicijativu.

Prevagu je na kraju napravila fizička komponenta, kada je pala s riječke strane sve je upućivalo da priča ide prema preokretu.

- Može li se nešto promijeniti? Nešto bitnije se u ovih pet-šest dana ne može napraviti. Jedna ovakva utakmica sama po sebi diže sposobnosti, po nekakvoj logici bi trebali biti za nijansu bolji, ali bit će i Gent. Očekivao sam da će biti problema jer nismo navikli igrati nogomet visokog tempa koji iziskuje veliku potrošnju. Sat vremena smo bili dobri, ali čim smo pali su se nametnuli.

Utakmica u Gentu je ostavila i žal što Igor Bišćan nema puno širine na klupi budući u kadru nije imao igrača/e koji mogu promijeniti tijek utakmice kada je počela izmicati kontroli.

- Sigurno da bi bilo dobro da imamo malo više opcija, ali sada je tako kako je, nema smisla otvarati te teme koje će otvoriti neke druge teme a neće ništa promijeniti. Imamo što imamo, borimo se s tim, borit ćemo se i dalje, dat ćemo sve od sebe pa ćemo vidjeti što će biti - rekao je Bišćan uz dodatak da je Kvržićeva ozljeda vjerojatno teže prirode.

Jess Thorupp bio je zadovoljan pobjedom.

- Znamo da u europskim utakmicama igraju dva poluvremena, a ovo je bilo tek prvo. Došli smo s puno samopouzdanja, s četiri pobjede i 17 zabijenih golova, ali vidjeli smo što se može dogoditi u pravoj utakmici. Ne sjećam se da je suparnik imao prilike, zabili su iz poluprilike koju su imali i čestitam im na tome. Mi smo odigrali dobru utakmicu, znali važnost koju ima i u drugom poluvremenu pokazali snagu i vjeru u preokret. Meni to puno govori o ovoj momčadi jer vjeruje da je sve moguće - dodao je Thorupp istaknuvši da će Rijeka na Rujevici morati igrati drugačije što prema njegovom tumačenju može biti dobro za Gent.

Linker
20. travanj 2024 00:39