REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN)
TREBA IH RESPEKTIRATI

BIVŠA 'JEDINICA' MODRIH ANALIZIRALA EKIPU PROTIV KOJE SU MNOGI VEĆ UPISALI DINAMOVE EUROPSKE BODOVE 'Teško primaju golove i vrlo su opasni u gostima'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. rujan 2018. 17:45

U Spartaku iz Trnave branio je Ivan Kelava. Nekadašnji Dinamov, a sad vratar zaprešićkog Intera još kad je bio u Slovačkoj govorio nam je o napretku tamošnjeg klupskog nogometa, tada je taj klub gradio novi stadion i kovao šampionske planove. Sad je Spartak postao prvak i Dinamov protivnik.

Greššak kao Ademi

- Nisu osvojili naslov 45 godina. Momčad, odnosno njezin kostur, na okupu je već nekoliko godina, dobro se poznaju i sigurno nisu bezazlen suparnik - kaže nam Kelava, dodatno opisujući igru slovačkog prvaka.

- Spartak je momčad koju sigurno Dinamo treba respektirati. Čvrsti su Slovaci i organizirani u obrani, vrebaju na kontre i polukontre i tako grade rezultat. Pogledajte njihove rezultate ove sezone u Europi, teško primaju golove, nije ih lako svladati.

Zagreb, 021008.
Uzvratna utakmica Kupa Uefa : Sparta Prag - NK Dinamo,  Ivan Kelava rezervni golman Dinama.
Foto: Drago Sopta / CROPIX
Drago Sopta / CROPIX / CROPIX

Da, ispali su od Crvene zvezde u trećem pretkolu Lige prvaka, nakon produžetaka.

- I, kao što vidite, vrlo su opasni u gostima. Njihova igra na kontre zapravo je idealna za gostujući teren. Dinamo je, po meni, bolja momčad, bude li igrao kako može, bude li ozbiljan, Dinamo će pobijediti Spartak. Mislim da bi Modri trebali u te dvije utakmice uzeti šest bodova i tako se primaknuti tom svojem velikom cilju, europskom proljeću.

Jedan važan igrač je napustio Trnavu u ovom prijelaznom roku.

- Jan Vlasko je prije nekoliko dana otišao u Puskas Akademiju, a to je bio vrlo dobar ofenzivni veznjak. Tu je još jedan igrač koji je igrao kad i ja, Lukaš Greššak. Usporedio bih ga s Ademijem. Naravno, Ademi je klasa iznad, ali toliko on znači za momčad, kapetan je i vrlo važan igrač.

Oko 80.000 stanovnika

Stadion je novi, navijači su vjerni?

- Da, stadion je novi, lijep, uz šoping-centar. Trnava je grad oko 80 kilometara od Bratislave, s oko 80 tisuća stanovnika. Nije velik grad, ali Spartak ima vjerne navijače, u prijevodu se zovu Bijeli anđeli. Dolaze na svaku utakmicu, iza gola su, a derbi je u Slovačkoj utakmica Spartaka i Slovana iz Bratislave. Znaju napraviti dobru atmosferu, vjerujem da će u Europskoj ligi stadion biti pun - kazao je Kelava.

Linker
27. travanj 2024 05:05