CROPIX
LUCHO ZA SN

BIVŠI DINAMOVAC I LJUBITELJ NAVIJAČA DOBRO POZNAJE TURSKOG VELIKANA 'Dinamo ima šanse pobijediti Fener, trenutačna forma im je katastrofalna...'

LUIS IBANEZ Bivši dinamovac danas igra za Trabzonspor i iznimno dobro poznaje večerašnjeg protivnika Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. rujan 2018. 21:07

Luis Ibanez igra u Turskoj za Trabzonspor, pa bivši nogometaš Dinama itekako poznaje kvalitete Fenerbahčea. Zato smo ga nazvali kako bismo ga priupitali u kakvoj je formi Fener?

- Fener je veliki klub, ali u ovom trenutku je - katastrofa! Tu govorim o formi, naravno. Definitivno ne izgledaju dobro. Otišla su im tri-četiri igrača koji su im bili važni. No, bez obzira na ovu moju konstataciju o njihovoj formi, Fener je momčad koja može odigrati odličnu utakmicu, imaju dovoljno kvalitete za to. Ako im krene... - kaže Ibanez.

Dobro, neće valjda danas u Maksimiru? Kakve su šanse Dinama?

- Dinamo ima šanse pobijediti Fener! Pogotovo u Maksimiru. Moj bivši klub ima sasvim realne šanse, tu uopće nema dvojbe, ne treba se plašiti.

Navijači za prevagu

Dinamo je, znamo, posrnuo od Young Boysa na zadnjoj prepreci na putu za Ligu prvaka, pa u četvrtak starta u Europskoj ligi. Međutim, jedan bivši klub Luisa Ibaneza plasirao se u najelitnije klupsko natjecanje na svijetu. Radi se o - Crvenoj zvezdi. Još dok je igrao u Crvenoj zvezdi u sezoni 2015/17. Lučo nam je kazao kako taj klub uskoro vidi u Ligi prvaka. Pogodio je... Kako je Zvezda ove godine uspjela, a Dinamo nije?

- Kad sam vam govorio da bi Zvezda mogla uspjeti, nismo u Zvezdi primili plaću šest mjeseci. Ali osjetila se pozitivna atmosfera oko kluba. Sad se klub stabilizirao, igrači primaju plaću redovito, pa je, eto, stigao i rezultat. Mislim da su najveća prevaga Zvezde navijači! Ne samo oni najvjerniji, nego svi. U Beogradu svi žive nogomet, svi oni koji vole Zvezdu žive za Zvezdu. Izađeš na ulicu, svi samo o tome pričaju, kud god kreneš nogometne teme. Znam da će zvučati čudno, ali ponekad su navijači dolazili na treninge, čim smo se malo opustili. Da, bio je to pritisak, ali onaj pozitivni koji nas je tjerao na pobjede - priča Ibanez.

Priča nam da bi Dinamo napravio mnogo više da mu ne nedostaju navijači!

- Veselilo me kad sam vidio da je protiv Young Boysa stadion bio pun. Da bi klubovi poput Dinama ili Zvezde mogli napraviti neki bitni europski pomak, krucijalna je atmosfera, pun stadion, navijači. To ozračje jest presudno za europski pomak kad se radi o klubovima poput Zvezde ili Dinama.

Dodao je još nešto...

- Znate, u svlačionici Zvezde uvijek je vladala kompaktnost. Kad se radi o stranim i domaćim igračima. Domaći su se trudili da strancima ništa ne nedostaje. U Dinamu je bilo trenutaka kad to nije bio slučaj. Ne govorim o sebi, ja sam se uvijek osjećao kao domaći. Ali neki stranci se nisu baš uvijek dobro osjećali. Recimo, Dinamo je uvijek bio super organiziran klub, Zdravko Mamić je to vodio sjajno, znao nas je motivirati, nekad riječima, nekad premijama... Da je još bilo prave podrške navijača, da je Zagreb živio za Dinamo i za nogomet, bilo bi još boljih rezultata. Dugo nisam bio u Dinamu, ne znam kakva je sad situacija, kakvi su ljudi koji sada vode klub, kakva je atmosfera u svlačionici. Ali ono što svakako želim Dinamu su pune tribine protiv Fenera koje će ga nositi do pobjede - zaključio je Ibanez.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Linker
23. travanj 2024 15:32