Ognjen Vranješ u dvoboju s Brunom Petkovićem prošle godine, kada je bivši Bih Reprezentativac još nosio dres Anderlechta
 Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
STRUČNI KOMENTAR

BIVŠI DINAMOVAC OTKRIO KLJUČAN POTEZ NENADA BJELICE KOJI JE PRESUDIO 'To je bilo apsolutno iznenađenje za sve, pa tako i za trenera Anderlechta'

Piše: Mario TokićObjavljeno: 05. listopad 2018. 18:51

KOMENTAR: MARIO TOKIĆ

Dinamo je izgledao kao vrlo ozbiljna europska momčad, kao i u svim dosadašnjim utakmicama pod vodstvom Nenada Bjelice. Modri su se u potpunosti nametnuli od prve minute, a itekako im je odgovarao Anderlechtov raspored 3-4-3, jer su s petoricom igrača dominirali u veznoj liniji.

Anderlecht je imao posjed koji je bio totalno bezopasan, a svaki Dinamov izlazak na suparničku polovicu bio je itekako opasan, pogotovo su Oršić i Hajrović radili velike probleme jer je Anderlecht ostavljao jako puno prostora na bokovima. Tu je i fenomenalni Petković koji je odigrao utakmicu na visokoj razini, bio je fenomenalna mantinela, odlično je zadržavao loptu te izborio jedanaesterac.

Mislim da je njegovo postavljanje u početnu postavu bilo iznenađenje za sve, pa i za trenera Anderlechta, i na Petkovića će se moći itekako računati u budućnosti. Suparnički stoperi pokušavali su dosta toga riješiti na snagu, no Petković je bez problema mogao odgovoriti snagom. Gavranović je odličan igrač, ali Petković je ipak snažniji i zato je dobio prednost, odigrao je vrhunsku partiju. Trojica stopera čuvali su samo njega, i tu je bio ključ pobjede.

Odlični su bili i Olmo, Gojak i Ademi, koji je pokupio jako puno tih drugih lopti. Bjelica je dobro detektirao da je desna strana Anderlechta bolja, na lijevoj su imali dešnjaka koji je ulazio unutra, i nisu stvarali velike probleme. Stoga je stavio stopera Rrahmanija na lijevog beka, koji je fenomenalno odigrao fazu obrane, te je dopustio Oršiću da bude maksimalno slobodan u fazi napada i da se ne mora previše trošiti prema natrag.

Bjelica je odlično taktički postavio i vodio utakmicu, svi igrači bili su na visokoj razini, a pokazao je i da ima ekipu u kojoj igrači ginu jedan za drugoga. Stvorio je momčad s igračima kakve je tražio, a oni mu to vraćaju na najbolji mogući način.

Cropix

Velika je stvar da nije bilo pada koncentracije, šteta je samo da je Teophile dobio drugi žuti karton, to je jedini mali minus. Bit će tu još svega, ovih šest bodova ništa ne jamči, ali vjerujem da ovaj Dinamo može izboriti toliko željeno proljeće u Europi.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 16:46