REUTERS/Amr Abdallah Dalsh
IZ SLVAČIONICE

BIVŠI NOGOMETAŠ ARSENALA 'DOTUKAO SVOJE', UZEO TROFEJ, PA PROGOVORIO O ZVIJEZDI NA ODLASKU 'Sjajno smo se nadopunjavali! On je najbolji igrač...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. svibanj 2019. 10:16

Velika pobjeda Chelseaja u finalu Europske lige! U finalu protiv Arsenala Kovačić i društvo bili su bolji s 4:1, a golove su postigli Giroud, Pedro i dvaput Eden Hazard kojemu je ovo bila možda i posljednja utakmica za londonski klub. Počasni pogodak za Topnike postigao je Alex Iwobi.

Trener Bluesa Maurizio Sarri imao je uistinu impresivnu sezonu s 39 pobjeda u prvoj sezoni za Chelsea. Više je pobjeda u debitantskoj sezoni imao samo Jose Mourinho (42).

Strijelac drugog pogotka u finalu, španjolski napadač Pedro Rodríguez Ledesma, bio je jedan od junaka večeri:

"Prvo poluvrijeme bilo je mnogo otvorenije i nogometaši Arsenala imali su mnogo šansi. Međutim, smatram da smo mi kontrolirali susret većim dijelom, pogotovo u drugome dijelu. Osjećaj je nevjerojatan, postići pogodak u još jednom europskom finalu. Najvažnije je da smo večeras uspješno surađivali kao tim. Ovo je još jedan veliki trofej koji smo uistinu zaslužili jer smo zasigurno bili najbolja momčad natjecanja. Posebno je zadovoljstvo zaključiti ovakvu sezonu velikim trofejem. Odlično sam se nadopunjavao s Edenom i smatram da je on najbolji igrač natjecanja. Također sam sretan i radi njega što je osvojio ovaj važan pehar", poručio je Španjolac.

Iskusni brazilski branič David Luiz imao je još jednu veliku večer:

"Imali smo uspona i padova, ali smo poboljšali igru kako je utakmica odmicala. Igrali smo sjajno i zaslužili trofej. Ovo je moj treći europski naslov s Chelseajem, to pokazuje koliko oni vjeruju u mene. Sarri je odličan trener koji je definitivno zaslužio osvojiti Europsku ligu", presretan je bio Luiz.

Strijelac prvog pogotka Olivier Giroud nije skrivao ogromnu sreću i zadovoljstvo osvojenim natjecanjem:

"Bilo je vrlo uzbudljivo prvo poluvrijeme iako nije bilo golova. Bilo je to kvalitetno finale u kojemu smo mi bili bolji. Vrlo sam ponosan, zaslužili smo taj naslov. Bila je to posebna večer za mene i presretan sam.", zaključio je Francuz.

Linker
20. travanj 2024 08:15