Boris Kovacev / CROPIX
STRUČNA ANALIZA

BIVŠI VATRENI ZA SN OTKRIO NAJVEĆU DINAMOVU POGREŠKU I KRITIZIRAO JEDNOG IGRAČA 'Meni nije baš legla taktika na koju se Dinamo odlučio'

JURICA VRANJEŠ ZA SN: Ne razumijem zašto se Dinamo išao braniti od prve minute, ciljano su išli čuvati 1:0 iz Zagreba. Petković i ofenzivni suigrači su stajali na 35 metara i to se preko kvalitete Benfice nekako Dinamu moralo osvetiti. Osvetilo im se na najgori mogući način, kada su gol primili oko 70. minute, a mislili su u tim trenucima da će se uspjeti obraniti do kraja. Nakon toga krene sve naopačke.
Piše: Jurica VranješObjavljeno: 17. ožujak 2019. 12:04

GOST KOMENTATOR: JURICA VRANJEŠ

Žao mi je što su se išli braniti od početka, igrati tipični bunker. Vjerojatno je trener Bjelica tako odlučio, iako je cijelo vrijeme govorio da idu napasti te da idu na pobjedu. Ali od toga očigledno nije bilo ništa, još su dobro i dogurali.

Može se sada reći da bi možda bilo drugačije da je ušla ona prigoda Gojaka kod 2:0, ali nogomet je takav da te neće nagraditi ako nisi baš zaslužio. A Dinamo nije, a moramo biti iskreni da nije zaslužio dati ni gol takvom igrom i branjenjem 1:0, a ispred sebe imaš 90 minuta.

HANNOVER, GERMANY - OCTOBER 25: Jurica Vranjes of Bremen stops the ball during the Bundesliga match between Hannover 96 and Werder Bremen at the AWD Arena on October 25, 2008 in Hannover, Germany.  (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
Jurica Vranješ

Meni nije baš legla taktika na koju se Dinamo odlučio. Stojanovićevo isključenje je bilo dosta naivno, a moram reći da on spada u neinteligentnije igrače Dinama i općenito u Hrvatskoj ligi po onome što sam vidio. Ne samo zbog ovoga poteza, nego i inače kako igra i kako daje lopte suigračima. Što se toga tiče, uopće nisam iznenađen, a onda nakon njegova isključenja dogodilo se da igrač s njegove strane da eurogol i - to je to.

Istina je da je Dinamo primio tri gola izvan 16 metara, a posebice je bio atraktivan onaj posljednji kada je ljevaku Grimaldu sjela lopta, a golman nije mogao ništa. Livaković je držao Dinamo do 70. minute uz Theophilea, Dilavera i Moru. Oni su bili najbolji do prvoga gola.

Dinamo je počeo igrati tek kada je primio gol, možda je Bjelica malo ranije mogao ubaciti Šituma i Atiemwena. Ponavljam da je ključ poraza bio u tome što se Dinamo išao braniti. Po meni je za manje ekipe kada igraju kod većih recept onaj koji je pokazao Ajax protiv Real Madrida nedavno. Oni su ih stisnuli od prve minute i to im je donijelo prolaz.

Uvjeren sam, da je Dinamo krenuo, da bi imao svojih šansi, a ovako je morao dobiti gol. Nisi išao braniti 3:0, a to znači da kad-tad moraš dobiti gol. Da su napali i zabili, Benfici bi bilo puno teže, ovako je bilo malo kukavički čuvati od prve minute rezultat.

Generalni dojam na ovu sezonu u Europskoj ligi je odličan, kapa dolje, to se mora priznati. Napravili su neočekivani rezultat, u skupini prošli dalje kao prvi i poslije izbacili Spartak. Ništa to nije bilo na sreću. I utakmica protiv Benfice kod kuće je odrađena uz atmosferu na vrhunski način. Ali, šteta, jer Dinamo od njih nije ništa lošiji, imaju puno problema u zadnjoj liniji, a Dilaver i Theophile su sigurniji, no njihovi igraju u portugalskoj ligi.

Linker
25. travanj 2024 16:33