Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ANALIZA ZA SN

BJELICA DETEKTIRAO RAZLOGE PORAZA U PLZENU 'Dinamo nikad nije preokrenuo 1:2? Neka sad onda bude prvi put, Viktoria mora pasti pod našim pritiskom!'

Dinamov trener o razlozima poraza u Plzenu i očekivanjima u uzvratu u Zagrebu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. veljača 2019. 09:15

Modri su se vratili u Zagreb u četiri sata ujutro, a već u 12 sati imali su trening. Trener Nenad Bjelica javio se na poziv iz Plzena, još jednom je pokazao kako je uvijek spreman na komunikaciju s medijima, i onda kad je dobro, ali i onda kad se stvari ne dogode onako kako bi on htio. Rijetki su takvi, Bjelica je definitivno jedan od njih...

- Izgubili smo utakmicu koju nismo trebali izgubiti s obzirom na viđeno u prvom poluvremenu. Ali sad kad promislim, bolje da smo je izgubili. Sad smo shvatili da samo stopostotnom trkom i agresivnošću možemo parirati takvoj momčadi. Iz tog aspekta nam je poraz dobro došao. Jer samo s maksimalnim zalaganjem svih jedanaest igrača na terenu možemo doći do rezultata. To nismo imali drugo poluvrijeme u Plzenu - kaže Bjelica.

Tvrdi da je njegovu momčad poljuljao pogodak - onaj Olmov...

- Kao da smo tim pogotkom već ispunili cilj koji smo si zacrtali u Plzenu. Cilj je bio zabiti pogodak, ali nakon njega bilo je još mnogo minuta do kraja. U drugom poluvremenu je bilo možda previše grešaka, previše izgubljenih lopti, previše nedobivenih tzv. drugih lopti. nije bilo dobro to drugo poluvrijeme. Ali, dobro, idemo dalje...

Inače, Modri nisu u dosadašnjem dijelu sezone imali karakteristiku popuštanja u drugim poluvremenima. Zašto se to dogodilo u Plzenu? Bjelica objašnjava...

- Sve je to psihološka priča. Jer ta priča oko utakmice s Viktorijom trajala je dva mjeseca, pričalo se o njoj jako dugo. Pa čak i u tom prvom poluvremenu kad smo imali sve pod kontrolom, nismo bili perfektni. Možemo mi mnogo bolje. Bili smo previše u grču. Govorili smo prije utakmice kako je važno zabiti pogodak. To smo ostvarili. Ali kasnije je zapelo.

Onda je kazao da ga je utakmica u Plzenu podsjetila na jednu drugu...

- Podsjetila me ova utakmica na onu protiv Young Boysa u Zagrebu. Imali smo sve pod kontrolom, onda su nam Švicarci zabili dva pogotka iz ničega. Tako nam se slična priča ponovila protiv Viktorije. Ali bolje da nam se to dogodilo u prvoj utakmici, jer u drugoj se to može popraviti.

Kako igrati u uzvratu? Stadion će biti pun, gledatelji će vas tjerati naprijed. Treba li odmah jurnuti ili biti strpljiv?

- Viktoria je iskusna momčad, koja neće pasti pred punim Maksimirom, neće pasti pod pritiskom. Viktoria mora pasti pod našim pritiskom! Mi moramo od prve do posljednje minute biti odlučni, moramo biti posve odlučni u namjeri da pobijedimo. Nema tu neke velike filozofije. Trebamo krenuti jako probati zabiti pogodak. Nakon toga zabiti drugi. Priprema za takvu utakmicu je vrlo jednostavna! U uzvratu ćemo od početka igrati s maksimalnim gasom!

U uzvratu zbog tri žuta kartona neće moći igrati standardni desni bočni Petar Stojanović. Imate li adekvatnu zamjenu?

- Moharrami, Rrahmani i Šitum konkuriraju, sva trojica su igrali na poziciji desnog bočnog, vidjet ćemo za koga ćemo se odlučiti.

Onda smo Bjelici kazali podatak da Dinamo nikad nije nadoknadio zaostatak od 1:2 kad je u gostima izgubio prvu utakmicu?

- Onda se to u Maksimiru ovoga puta mora popraviti! Neka bude prvi put!

Pitali smo ga hoće li imati neke posebne pripreme za uzvrat s Česima ili će sve biti onako standardno?

- Mi sad imamo utakmicu sa Slavenom Belupom, a nakon toga će priprema biti kao i uvijek.

Vidio je kako su njegovi dečki bez obzira na poraz bili optimisti nakon utakmice. Kako on gleda na maksimirski uzvrat, gaji li on iste osjećaje?

- Ja sam uvijek optimist. Nemam razloga biti drukčiji. Vjerujem u ove dečke i tako će biti do zadnjeg dana. Bolno je što smo izgubili iz dvije situacije koje su se dogodile pred našim golom. Kazao sam vam da smo tako izgubili i od Young Boysa, a kazat ću vam da smo tako izgubili i od Rijeke u prvenstvu. Sve tri utakmice ove sezone koje smo izgubili, u ni jednoj nismo bili nadigrani. Jednostavno se dogodio lagani pad koncentracije, onda smo primali pogotke iz grešaka. No, nikad nismo bili nadigrani, to je bit! Treba raditi na koncentraciji, držati je do kraja i onda će sve biti dobro. Tako možemo do pozitivnog rezultata u uzvratu s Viktorijom, tako možemo do osmine finala - zaključio je Bjelica.

Trener Modrih odaje čovjeka koji je čvrst, kojeg ništa ne može pokolebati i koji vjeruje u uspjeh. Jedva čekamo taj uzvrat, taj veliki ogled pred prepunim Maksimirom. Imaju Modri dosta aduta˝i samopouzdanja, poraz u Plzenu ih nije poljuljao, dapače, sad će biti još opasniji, još gladniji i žedniji trijumfa. Kao uvijek do sada, Bjelica će sigurno pronaći način kako doći do uspjeha. Svi skupa u to moramo vjerovati. Baš kao što vjeruje on i svi njegovi igrači.

Linker
25. travanj 2024 12:46