Zeljko Puhovski / CROPIX
VELIKI DVOBOJ NA MAKSIMIRU

BJELICA I DALJE SKRIVA NAJVEĆU TAJNU, A ZA FENERBAHČE JE POVUKAO JEDAN ZNAČAJAN POTEZ 'Baš da promijenimo neke stvari, da igrači ogladne pred golom'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. rujan 2018. 21:06

Dinamo u četvrtak na Maksimiru dočekuje Fenerbahče. Bit će to prva utakmica Modrih u grupi D Europske lige. Turski velikan je opasan protivnik o kojem je nešto više danas na press konferenciji rekao trener prvaka Hrvatske Nenad Bjelica.

Prvo pitanje koje je dočekalo Bjelicu na press konferenciji bilo je možda i očekivano. Sve zanima tko će braniti, Livaković ili Zagorac, tko će biti europski vratar Dinama?

- Imamo dva vratara koji su europske kvalitete. Ne mogu vam sad kazati tko će braniti, jer ako se nešto dogodi tijekom dana, što će onda biti? Što znači Dinamov europski vratar? Mi imamo dva vratara za Europu, a tko će braniti odlučiti ću neposredno pred utakmicu - kazao je Bjelica

Dakle, trener Modrih nije želio otkriti tajnu, ali nekako izgleda da će to ipak biti Livaković. Onda se priča naravno rasplela o Feneru. Kako trener Modrih vidi sutrašnjeg suparnika njegove momčadi?

- Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, te vrhunskim trenerom. Jasno i s velikim tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone, pogotovo u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu jaka i moćna momčad. Imaju igrače koji su igrali na još većoj razini od turske i Europske lige. Kad na listi nema Soldada, koji je bio igrač Real Madrida i Valencije, sve govori o toj momčadi. Mi smo pak solidno započeli sezonu, imali sno dobrih, ali i manje dobrih utakmica, no možemo kazati da smo zadovoljni s ovih 13 utakmica. Uvijek može bolje, nadamo se da ćemo u sutrašnjoj utakmici pokazati više nego što smo pokazali u posljednjoj europskoj utakmici. Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Potvrdio je Bjelica da neće igrati Ademi i Leovac, ali je s puno šećera u ustima pričao o Ivanu Šunjiću.

- Za mene njihov izostanak nije nikakav problem. Evo, Ivan Šunjić, mladi gospodin koji sjedi pokraj mene uvijek kad je zamijenio Ademija igrao je na vrhunskoj razini. Jako sam zadovoljan s njim. Isto tako sam siguran da će igrač koji će sutra zamijeniti Leovca odigrati veliku utakmicu.

Pričao je trener i o efikasnosti. Dinamo je imao problem na posljednjim utakmicama, šanse se nisu iskorištavale.

- Da, svi koji prate Dinamo mogli su se uvjeriti da smo imali problema s realizacijom. U svim tim utakmicama koje smo igrali stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost, bili smo neefikasni. Nadam se da ćemo se u tom segmentu popraviti. Jesmo li vježbali realizaciju? Završnicu? Ne! Uvijek, baš uvijek smo trenirali završnicu mnogo više nego pred ovu utakmicu s Fenerbahčeom! Baš da promijenimo neke stvari, da igrači ogladne pred golom. Vidjet ćemo hoće li to dati ploda jesmo li uspjeli s idejom.

Mladi Ivan Šunjić koji uskače na mjesto kapetana Ademija je kazao...

- Da, ovo je svakako najveća utakmica moje karijere. Spreman sam, treme nemam, više je to nekakvo isčekivanje pred utakmicu - bio je kratak Šunjić.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Linker
26. travanj 2024 12:48