Screenshot HRT
SADRŽAJAN RAZGOVOR

BJELICA KOMENTIRAO DALIĆEV POZIV NOVOM NAPADAČU VATRENIH 'Rekao sam to znajući da Hrvatska takvog igrača nema'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. ožujak 2019. 22:40

Gostujući u HRT-ovoj emisiji "Stadion" Nenad Bjelica, trener Dinama, iznio je svoje dojmove iz gustog tjedna koji su obilježile pobjede u prvoj utakmici osmine finala Europske lige s Benficom i u derbiju s Rijekom u domaćem prvenstvu. Bjelica je najavio i uzvrat u Lisabonu, prokomentirao Petkovićev poziv u reprezentaciju i osvrnuo se na situaciju u Hajduku i Osijeku.

"Normalan ritam, ništa novo za nas, dosta dobro smo ušli u proljetni dio. Imamo puno optimizma. Nadamo se da ćemo u četvrtak ostvariti dobar rezultat, odnosno rezultat koji će nam omogućiti prolazak dalje. Raspored nam nije poseban problem. Imamo široki roster, dosta se o tome pisalo i zato nam je lakše. U domaćem prvenstvu koristimo jedanaest igrača, u Europi drugih jedanaest igrača. Sve koristimo. Te rotacije donijele su nam mogućnost da suvereno vladamo hrvatskim nogometom, kao i da se u Europi prezentiramo na ovaj način", rekao je Bjelica na početku emisije.

O derbiju s Rijekom, prekidima i Igoru Bišćanu:

"U početku agresivnost nije bila na nivou, ali sve ostalo je bilo u redu. Stvorili smo dosta šansi i njih pedeset posto realizirali. Zadovoljan sam kako smo odigrali protiv druge momčadi prvenstva. Neugodan protivnik kojeg smo suvereno pobijedili i zadovoljan sam svakim igračem koji je jučer nastupio."

"Svojim pomoćnicima prepuštam rad na ofenzivnim i defenzivnim prekidima. Uvježbavaju se situacije, zato je centaršut prije Perićeva gola izveden lijevom nogomet. U utakmici protziv Rijeke to je dobro ispalo, kao i u mnogim utakmicama ranije."

"Bišćan izvanredno radi svoj posao. Sjajno vodi Rijeku, bez obzira na sve probleme s kojima se suočio, ja mu na tome od srca čestitam. Nedostaje mu puno igrača."

Bjelica je progovorio i o promjenama u momčadi koje planira napraviti uoči uzvrata u Lisabonu.

"S pravom hvalimo naš široki roster. Imamo igrače koji mogu zamijeniti svakoga na terenu. Na lijevom boku nameće se Rrahmani, a na poziciji zadnjeg veznog Moro koji je odigrao već tri-četiri utakmice na toj poziciji. Vidit ćemo još do četvrtka što će se dogoditi. Hajrovića sigurno nema. Kadzior je trenutno glavni kandidat za njegovu poziciju."

CROPIX, Getty Images, sn ilustracija

O tome kako se razvijaju karijere Olma i Petkovića na čiji je adresu danas stigao poziv u reprezentaciju:

"Olmo je vrhunski dečko, profesionalac i nogometaš. Svojim igrama potvrđuje sve što se piše o njemu. Sada je debitirao za U-21 reprezentaciju, to je velika stvar za njega. Siguran sam da će ostvariti rekordan transfer, on to sigurno zaslužuje."

"Danas je objavljeno da je Petković dobio poziv za reprezentaciju. Treba mu na tome čestitati. Gledam ga svakodnevno, gledam ga u svakoj utakmici. Još prije tri-četiri mjeseca sam rekao da će sigurno u bližoj budućnosti biti potencijal za reprezentaciju, znajući da nemamo takvog napadača, teškaša koji zapravo nije onaj klasični teškaš. Zna jako dobro igrati s loptom, zna sjajno podvaliti loptu. Mislim da bi naši krilni igrači u reprezentaciji mogli profitirati od njegove igre."

Na pitanje o tome je li Benfica u prvoj utakmici podcijenila Dinamo, Bjelica je rekao sljedeće:

"Dosta dugo su imali trku s Portom i sada su ih napokon preskočili. Pobjeda u gostima bila je zaslužena. Nakon toga su malo odahnuli, mislim da nisu imali najbolju sliku o nama i da su nas malo podcijenili. Ali normalno je da se tako nešto dogodi. Njihovi mediji nisu ni pisali o utakmici s Dinamom do dana utakmica. Za nas je to bilo velika utakmica, a za njih je to bila jedna utakmica u nizu. Tako su rotirali i protiv Galatasaraya. Vidit ćemo što će biti u četvrtak."

Trener Dinama također je prokomentirao i situaciju u Hajduku i Osijeku.

"Hajduk igra stvarno dobro, jako su dobro otvorili proljetni dio prvenstva. Osvojili su samo dva boda manje od nas. Jedna promjena je trener koji je promijenio sustav, odnosno prilagodio ga igračima koje ima na raspolaganju. Dobro igraju i nezgodni su. Hajduk je uvijek Hajduk."

"Očekivanja su velika, ali bilo je puno promjena u momčadi. Prodano je puno igrača u oba roka koji su bili nositelji igre. Treba vremena. Očekujem da će se Osijek dizati tijekom proljeća."

Linker
19. travanj 2024 23:28