REUTERS
NEMA VIŠE NOGOMETNE MAGLE

BJELIČINA MOMČAD ISPUNILA JE SAN GENERACIJA Ne smijemo zatvoriti oči, Dinamo ima velikog trenera! Možemo se samo prepustiti uživanju...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. studeni 2018. 09:03

Veselimo se, ljudi! Dinamo je u europskom proljeću nakon 49 godina! O Bože, je li to moguće? Niti priroda ga nije mogla zaustaviti, niti užasno gusta magla koja je jučer sakrila Maksimir. Ova generacija je uspjela, ostvarila je san svih prethodnih. Mnogo puta smo plakali nakon tradicionalnih Dinamovih europskih poraza, jučer su se suze spuštale zbog sreće. Nema više tužnih večeri, poraza i velikih razočaranja, na koja smo navikli skoro pola stoljeća.

Jučer, 8. studenoga Dinamo nije izgubio ključnu europsku utakmicu, zaboravili smo Olympiacos, PAOK... Pjesma navijača u transu, prije i nakon utakmice. Iako su neki zbog magle gledali utakmicu u pubovima pokraj Maksimira, nitko nije otišao kući. Mnogi su kao kroz jučerašnju maglu pamtili finale Kupa velesajamskih gradova i onu najveću pobjedu. Ali niti ova jučer nije ništa manja. U povijesti je Dinamo imao velikih utakmica, od 0:0 s Manchester Unitedom na Old Traffordu, dvije pobjede nad Ajaxom u Amsterdamu, pobjede nad Arsenalom (2:1), Halilhodžićevu nad Villarrealom.

Ova jučerašnja se ne zbog imena protivnika, ali zbog velebnog uspjeha može uknjižiti među najveće. Jučer navečer je Nenad Bjelica postao ušao je u anale sa svojim dečkima! Kada podvučemo crtu i shvatimo da je Bjelica disciplinirao momčad gotovo do savršenstva, a malo taktičkih manjkavosti, shvatit ćemo da je vrijeme lutanja, pogrešaka i propusta na nekim prošlim europskim utakmicama kroz godine postala prošlost. Ne smijemo zatvoriti oči, Dinamo ima velikog trenera! Možemo se samo prepustiti uživanju u jednoj pod najvećih pobjeda u Dinamovoj povijesti. Dinamov navijač sad ima pravo na radost.

Nema više nogometne magle, jučer je nad Maksimirom bila ona druga, nema više oblaka, za očekivati jest da ih neće biti jako dugo... Dinamo je do jučer bio poznat po nogometnoj školi, koja je jedna od najboljih u Europi, po spretnom menadžeru koji je trenutačno u Međugorju, sjajnim igračima koji su hrvatski reprezentativci, a od jučer to više nije.

Dinamo je od jučer poznat po velikom europskom rezultatu! Zagrebački klub dugo je bio na europskim marginama, a jučer je postao dio elite. Stigli su neki drugi 'cajti' u kojima se veseli i pjeva do zore. Na proljeće čekamo da konačno vidimo i prvi proljetni pogodak nakon onog posljednjeg kojeg je 1970. godine postigao Marijan Čerček. Dinamo je uspio, ostvario je san mnogih generacija, zagrebačka noć trajala je jako dugo. Nekako nam se čini da će biti još mnogo takvih!

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 07:22