Foto: Goran Mehkek / CROPIX
IMPRESIVNO!

BROJKE IZ SNOVA! STATISTIKA KAO DOKAZ DINAMOVE MOĆI Modri imaju prvog asistenta Europske lige, a koeficijent da će osvojiti natjecanje drastično pada!

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. studeni 2018. 14:04

S 11 postignutih pogodaka Dinamo je treća najefikasnija momčad Europske lige, više su zabili samo Sevilla (15) i RB Salzburg (14), a Eintracht Frankfurt ima istu učinkovitost kao i hrvatski prvak.

Koliko su Dinamovi igrači opasni po suparnike, govori podatak da su Modri uputili 30 udaraca u okvir vrata na četiri utakmice i u toj kategoriji dijele prvo mjesto s Olympiacosom. Mislav Oršić osam, Izet Hajrović sedam, a najopasniji s devet udaraca u okvir su Emilio Zelaya (Apollon) i Munas Dabbur (RB Salzburg).

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Hajrović dijeli četvrto mjesto na listi strijelaca s tri pogotka, a Mario Gavranović s još trojicom igrača dijeli prvu poziciju na listi asistenata s tri dodavanja za pogodak.

Koeficijent na Dinamo pao sa 201 na 46

Sedam je klubova dosad izborilo nastup u šesnaestini finala Europske lige, uz Dinamo to su još Bayer Leverkusen, Zürich, Arsenal, Eintracht Frankfurt, Lazio i Chelsea.

Od Dinama (50,05), na Transfermaktu manju vrijednost ima samo Zürich (21,5 milijuna eura). Svojim igrama u Europi Dinamo nije mogao izbjeći pažnji bookmakera, kod kojih je doživio drastičan pad koeficijenata.

Na početku natjecanja koeficijent da će Dinamo osvojiti Europsku ligu bio je čak 201, a sada je u mnogim kladionicama pao na 46. Glavni favoriti za bookmakere su Chelsea, Arsenal i Sevilla. (dd)

Linker
18. travanj 2024 15:17