Nenad Bjelica
 Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
VIDI SE NJEGOV POTPIS

BUDUĆNOST NENADA BJELICE U DINAMU JE NEIZVJESNA, ALI NJEGOV RAD JE OSTAVIO DUBOK TRAG Ovo je šest velikih pothvata trenera Modrih

Nenad Bjelica je ove sezone ostvario sjajan rezultat s Dinamom u Europi. Hoće li ostati u Maksimiru i sljedeće sezone zasad nije potpuno jasno, a u nastavku smo izdvojili njegove pothvate otkako je preuzeo kormilo Modrih
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. ožujak 2019. 00:19

1. STVORIO MOMČAD

Nenad Bjelica glavni je urednik ovakvog Dinama koji smo gledali ove sezone. Uspio je u svemu što je zamislio, izvanredno je selekcionirao momčad, na svakoj poziciji odabrao je idealnog igrača, a zadovoljstvo svih održavao je stalnim rotacijama, pa su dečki imali minutažu. Uspio je stvoriti i ogromno zajedništvo u momčadi, super ozračje koje je bilo bitno za sjajan europski rezultat.

2. RAZBIO FENERBAHČE

Bila je to utakmica u kojoj je Dinamo pokazao da će ove sezone značiti nešto u Europi. Veliki turski klub do nogu je potučen u Maksimiru. Modri su odigrali vrhunsku utakmicu, Fener nije imao baš nikakve šanse. Bjelica je smislio perfektnu taktiku, maksimalno je motivirao momčad koja je oduševila tribine. Bio je to prvi, značajni korak prema europskom proljeću, predigra svega onog što se događalo kasnije.

Zagreb, 070319.
Stadion Maksimir.
Dinamo -  Benfica, utakmica 1/8 finala UEFA Europa Liga.
Na fotografiji:  Nenad Bjelica.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Nenad Bjelica

3. OSVOJIO BRUXELLES

Trebalo je potvrditi veliku pobjedu nad Fenerom, pokazati da sjajna maksimirska noć nije bila slučajna. Plavim dečkima je to uspjelo u Bruxellesu, od prve do posljednje minute kontrolirali su igru, domaćinima nisu dali ni mrvicu šanse. Bio je to drugi veliki korak od sedam milja prema europskom proljeću, potvrda Dinamove kvalitete i moći.

Lisabon (Portugal), 130319.
Konferencija za medije GNK Dinama prije uzvratne utakmice osimine finala UEFA Europske lige protiv Benfice na stadionu Benfice.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
CROPIX

4. IZBORIO EUROPROLJEĆE

Utakmica sa Spartakom iz Trnave bila je povijesna, jer je trijumfom Dinamo osigurao europsko proljeće. Nisu se Modri uplašili velikog uspjeha, odigrali su inspirativno, opet taktički savršeno, nisu dopustili Slovacima da ozbiljno priprijete, suvereno su dominirali travnjakom, pokazali su ogromnu zrelost.

5. ELIMINIRAO VIKTORIJU

Bila je to uzvratna utakmica šesnaestine finala Europske lige, trebalo je dostići prednost Čeha iz prvog ogleda. Modri su opet ponudili spektakl, Viktorija je pretvorena u lak plijen. Pred prepunim Maksimirom Bjeličina momčad lavovski se borila, ali u isto vrijeme bila je mudra i pametna, Česi su jednostavno pometeni.

6. SRUŠIO BENFICU U ZG

Iako ta pobjeda u konačnici nije donijela prolaz u četvrtfinale Europske lige s obzirom na poraz u četvrtak, ona je označila da ova momčad može pobjeđivati i najveće europske klubove, velike favorite. Ona na neki predstavlja ulaznicu među velike.

Linker
23. travanj 2024 13:19