Foto: Damir Krajac/CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

CARRILLO I VLAŠIĆ OTKRILI RECEPT ZA POBJEDU PROTIV BRÖNDYJA 'Znamo kako im napakostiti. Najbolje je tući tamo gdje su ranjivi...'

Piše: Frane VulasObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 22:37

Kada su kolege iz radija i televizije radile tonske probe prije početka presice na Poljudu začulo se "proba jedan-dva". Upozorenje je došlo odmah iz redova tiskanih medija:

- Može li dva-jedan? Da prođemo dalje!

I odmah je prihvaćeno, orilo se "proba dva-jedan" i još dugo nakon što je s linijama sve već bilo u najboljem redu.

Na presicu je uz trenera Joana Carrilla stigao i Nikola Vlašić koji je pucao od samopouzdanja, piše Slobodna Dalmacija.

- Naši navijači su već prije utakmice ostvarili pobjedu, nikad dosad u povijesti stadion nije rasprodan u 24 sata. Svaka im čast na tome. Čeka nas jako ozbiljan protivnik, u rangu Maccabija s kojim smo lani igrali u 4. pretkolu, ali mislim da smo bolja momčad nego lani. Mi smo moćni, ne trebamo bježati od uloge favorita – rekao je Vlašić.

A kakav je dojam ostavio Brøndby?

- Znamo sve njihove mane i prednosti. Odlično smo se pripremili za njih. Jaki su, ali mi smo favoriti. Mislim da ćemo se nošeni publikom izboriti za prolazak dalje – uvjeren je Vlašić.

Veliki je psihološki pritisak na vama igračima, a bit će još i veći ako Hajduk primi gol?

- Teška utakmica nas očekuje, veliki je ulog, ali dosta je igrača koji su već igrali pred punim Poljudom. Pritisak nije toliko bitan, ali ne treba razmišljati o pritisku i o tome hoćemo li koga razočarati. Ako Brondby zabije gol mi ćemo zabiti dva – uvjeren je Vlašić.

Odakle tolika samouvjerenost?

- Svašta se može dogoditi u nogometu, ali mi smo na sve spremni i zato smo toliko mirni. Momčad je ostala na okupu, zreliji smo, bolji nego prošle sezone, uz to nam je došao odličan trener. Stvarno smo dobri ove sezone. Ne bih isticao svoje igre. Znao sam svoje mogućnosti i prije, one samo sada više dolaze do izražaja – rekao je Vlašić.

Juan Carillo
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

Carrillo je pak bio oprezniji u najavama.

- Očekujemo težak, fizički susret. Morat ćemo biti jako oprezni jer imaju jako opasne individualce koji će kazniti naše greške ako ih bude – upozorio je Carrillo.

Trener danskog sastava rekao je da ne očekuje da ćete odmah napasti?

- Pitajte trenera Brøndbyja ima li još želja. Brøndby se u igri bazira na tranziciju. Ne mogu nas prevariti. Gledali smo ih protiv Finaca, imali su manji posjed lopte, no imali su 26 udaraca na gol, a VPS samo jedan. Kad se igralo u Finskoj posjed je bio 70:30 za Fince, Brøndby je imao 20 udaraca prema golu, a Finci šest. Sve je jasno, oni bi htjeli da napadnemo. A mi moramo napasti budući moramo pobijediti – naglasio je Carrillo.

Hoćete li onda odmah napasti?

- Moramo jer moramo pobijediti, ali napadat ćemo s glavom, razmišljajući. Znamo kako im napakostiti. Najbolje je tući po rani, tamo gdje su ranjivi – objasnio je Carrillo.

Nema Pukkija?

- Pukki je jako dobar igrač, sjećam ga se još iz Španjolske. Jako je brz. Sigurno će biti promjena jer će taj drugi igrač igrati drugačije, ali naša igra neće se bitnije mijenjati. Igraju s dva napadača, jedan je malo brži, a drugi više statičan – rekao je Carrillo.

Bojite li se da igrače ne povuče publika?

- Najbitnije je da mi prođemo dalje. Moj je zadatak da igrače uvjerim na koji se način treba ići dalje. Moramo igrati našu utakmicu – naglasio je španjolski strateg.

Kako se nosite s pritiskom, ovo vam je vjerojatno najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri?

- Pritiska nema, ali ima velike odgovornosti. Već sam igrao pred 100 tisuća ljudi u derbiju Espanyola i Barcelone, bio sam pomoćni trener i borili smo se ostanak u Primeri. Znam kako je nositi se s pritiskom.

Pula, 221016.
stadion Aldo Drosina. 
Utakmica 13. kola MAXtv Prve lige NK Istra 1961 i HNK  Hajduk. 
Na fotografiji: Nikola Vlasic.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Kakvo je stanje s ozljedom Tudora?

- Još vuče udarac od susreta protiv Brøndbyja, ima hematom. Na granici je, ali ne osjeća se sigurno da bi mogao igrati – istaknuo je Carrillo.

Pedro Tomas Marques, predsjednik Žalbene komisije UEFA koja je uvažila žalbu Hajduka, vaš je prijatelj iz zajedničkog vremena provedenog u Espanyolu?

- Moj je veliki prijatelj, ali i veliki profesionalac. Ja sam igrao nogomet protiv svog brata i ozlijedio sam ga jer sam profesionalac – nasmijao je sedmu silu Carrillo.

Hoće li i Ohandza igrati od prve minute, stoperi Brøndbyja su sporiji?

- To je alternativa jer su Franck i Futacs i Erceg svi spremni. Imamo tri napadača koji jako dobro igraju. Igrat će najbolji.

Zašto je ovaj Hajduk bolji od prošlosezonskog?

- Od mog dolaska bio sam zadovoljan kadrom, a moj posao im je bio da ih uvjerim da će sve doći na svoje. Na kraju su oni ti koji donose dobre rezultate. Kaže se da je trener tu da što manje smeta igračima – zaključio je Carrillo.

Linker
26. travanj 2024 06:18