Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
SLUŽBENA PRESICA

CARRILLO POSLAO JASNU PORUKU IGRAČIMA, KOEMAN SVJESTAN PAKLENE ATMOSFERE 'Ako ne vjeruju da možemo proći Everton, neka slobodno otiđu iz svlačionice'

Uoči uzvrata playoffa Europske lige između Hajduka i Evertona na Poljudu oglasili su se treneri obje momčadi.
Piše: Vedran BabićObjavljeno: 23. kolovoz 2017. 21:52

- Prvo što ću reći igračima u svlačionici jest da, ako ne vjeruju da možemo proći Everton, neka slobodno otiđu iz svlačionice! - poručio je Joan Carrillo, trener Hajduka uoči susreta s Evertonom na Poljudu.

Susreta koji Hajduku može donijeti jesen u Europi prvi put nakon sedam godina, te izdašnu financijsku injekciju. Španjolskog trenera samopouzdanje i optimizam ne napuštaju. Kao uostalom i cijelu momčad. Na Poljudu vlada sjajna atmosfera i gotovo neuništiva vjera da se favorizirani, veliki Everton može proći. A ozlijeđeni igrači, kojih ima nekoliko, Carrilla ne brinu previše, piše Slobodna Dalmacija.

- Znamo da otprije nema Futacsa, a Ohandza mora pauzirati dva tjedna. Lopez je na granici, vidjet ćemo što liječnici kažu. No, više me brinu oni koji su u sastavu, ne smijemo previše žaliti za onima koji neće igrati - kaže Carrillo.

Onda Said kreće od prve minute?

- Može biti. Od četiri napadača dva su nam ozlijeđena i Said je svakako jedna od opcija. Bio je odličan protiv Rudeša. Vjerojatno će započeti u prvom sastavu.

Kakav je plan igre s obzirom na to da morate loviti minus od dva gola?

- Plan je biti pametan u igri i pronaći balans između obrane i napada. Manchester City je protiv njih imao veliki posjed i onda je primio gol iz jedne greške. Everton je jak, svjesni smo toga, ali naša je prednost što nam treba malo vremena da zabijemo gol. Brondbyju smo dali dva u kratkom razdoblju.

Je li ključno povesti u prvom poluvremenu?

- Bilo bi dobro, ali nije ključno. Najvažnije je biti pametan i čekati šansu.

Što ste naučili iz prve utakmice s Evertonom?

- Vole napadati izravno na gol, ali vidjeli smo i da se možemo nositi s njima. Stvarali smo šanse. Tamo smo se htjeli nadmetati, a na Poljudu želimo pobijediti!

Imali ste dan odmora više od Evertona, hoće li to igrati ulogu?

- Mislim da neće. Uostalom, mi smo počeli natjecanje prije Evertona, igrali smo protiv Brondbyja, Levskog... Oni imaju tridesetak igrača u rosteru, a mi 25. To neće biti presudno.

Mnogim vašim igračima ova će utakmica biti najveća u karijeri, što im možete reći da spriječite eventualne kikseve?

- Igrači sami moraju biti svjesni da se ne radi samo o ovoj utakmici već se moraju pripremati i za budućnost, odnosno da im ovakvi susreti dođu kao nešto normalno. Vide da svaki dan sve više napreduju.

Što biste poručili publici?

- Mi smo dobili poruku time što je stadion rasprodan, to znači da nam navijači vjeruju. Ono što se događalo na tribinama u Liverpoolu je iza nas. Neka večeras bude fešta.

Koemanova presica

Danas točno u 15.30 momčad Evertona sletjela je u Split, a tri sata kasnije, nakon kratkotrajnog odlaska do hotela Le Meridien Lav u Podstrani gdje je smještena, već je bila na stadionu u Poljudu. Prvo na „pressici", a onda i na treningu. Prvom i posljednjem na poljudskoj ljepotici. U grad pod Marjanom su, dakle, stigli samo dan prije uzvratne utakmice četvrtog pretkola Europske lige s Hajdukom. Još u ponedjeljak imali su težak susret s Manchester Cityjem (1:1), ali izlika nema. Everton na Poljud donosi prednost od 2:0 i golemi je favorit za ulazak u skupinu.

- Nećemo izaći na teren s obrambenim mentalitetom, nećemo čuvati rezultat. Želimo kontrolirati utakmicu i zabijati golove. Imamo dobru prednost, ali još se ima igrati 90 minuta. Bit će teško, ovo nam je nezgodan tjedan - rekao je trener liverpulske momčadi Ronald Koeman pred uobičajenim brojem domaćih novinara, ali i nekoliko engleskih, piše Slobodna Dalmacija.

Možete li se probiti u prve četiri momčadi Premier lige i istovremeno biti uspješni u Europi?

- Teško je biti vrhunska momčad u engleskoj ligi, a da ne igrate u Europi. S obzirom na povijest kluba, važno je biti dio Europe. Imamo neke ozlijeđene igrače, što nam otežava ovaj tjedan, ali dat ćemo sve da uđemo u skupinu. To je ambicija svih nas u klubu.

U ponedjeljak ste imali okršaj s Manchester Cityjem, a već sutra vas čeka novi susret?

- Što možemo. Svjesni smo da su tu televizija, novac i komercijalna strana nogometa. To čini stvari težima.

Hoćete li odmarati neke igrače?

- Ramirez i Klaassen nisu doputovali. Ramirez je dvojben i za nedjelju, a Klaassena neće biti barem tjedan dana. No sastav će biti jak. Ako netko nije sto posto spreman, neće krenuti od prve minute, ali očekujem da će svi biti na raspolaganju. Možemo rotirati na nekim pozicijama, ali neću puno mijenjati.

Čeka vas paklena atmosfera na Poljudu?

- Znamo za navijače Hajduka, znamo da će nas pokušati prestrašiti, ali nisu toliko blizu travnjaka. Neće biti problem. To je atmosfera u kojoj vam je gušt igrati nogomet. Imamo dovoljno iskusnih igrača koji se znaju nositi s takvim ambijentom.

Vaš dojam o Hajduku?

- Znamo da mogu biti jaki. Imali smo dobrih prvih 45 minuta kod kuće. Oni su bili dobri u nastavku, a mi smo pali u intenzitetu. Rezultat je dobar, ali čeka nas još jedna utakmica.

Hoće li Sigurdsson igrati?

- Vidjet ćemo hoće li krenuti od prve minute ili će ući s klupe.

Biste li pristali na prolaz u poraz 1:0?

- Nikad ne pričam o porazu, već samo o pobjedi.

Prokomentirao je i odluku Waynea Rooneyja da se povuče iz engleske reprezentacije.

- Odluka je bila isključivo njegova i poštujem je. Mislim da je to dobra odluka za njega i za Everton jer to znači da će za vrijeme reprezentativne pauze imati više vremena za svoju obitelj.

Jeste mu dali kakav savjet?

- Nisam jer u ovom slučaju nisam prava osoba za to. Da je odlučio nastaviti igrati za reprezentaciju, to bi opet bila njegova odluka.

Linker
23. travanj 2024 19:32