Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
BROJKE SU JASNE

ČEMU STRAH NA HAJDUKOVOM EUROPSKOM OTVARANJU? Hajduk je triput skuplji od Bugara, a Nikola Vlašić od kompletne Sutjeske

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. lipanj 2017. 23:04

Kako gleda Transfermarkt na momčadi Hajduka, Sutjeske i Levskog, tercet momčadi uključenih u početak europskih kvalifikacija? Sutjeska i Levski u međusobnom će dvoboju iznjedriti protivnika za Hajduk, a s obzirom na procjene TM-a, jasno je tko je favorit u skorašnjim dvobojima. Hajduk je triput skuplji od Levskog, koji je pak više nego dvostruko vredniji od Nikšićana.

Sutjeska je i po TM-u pravi autsajder, pobjednik crnogorskog kupa vrijedi tek 3,25 milijuna eura. Manje od Nikole Vlašića, kojeg se na TM-u cijeni na 4 milijuna eura! Najskuplji je igrač Sutjeske veznjak Igor Ivanović, kojeg se cijeni na 300.000 eura. Za usporedbu, u Hajduku na cijeni od 300.000 eura drže Marka Bencuna, koji je godinu dana liječio ozljedu. Ima u TM-ovim procjenama i pretjerivanja, pa tako u Hajduku ima čak osam milijunaša.

Tudor je procijenjen na 2 milijuna, Jefferson i Nižić na 1,5 milijuna, Futacs na skromnih 1,2 milijuna, Ohandza na 1,1, a T. Bašić i Erceg na milijun eura. Sigurno bi u Hajduku bili sretni da mogu većinu s ovog popisa prodati po spomenutim cijenama, ali takvih otklona od stvarnog života sigurno ima i bugarska odnosno crnogorska momčad na TM-u. U svakom slučaju, Hajduk se i prema kriteriju pojedinačne vrijednosti igrača smatra velikim favoritom u ogledu s Levskim ili Sutjeskom u 2. pretkolu kvalifikacija Europa lige.

Linker
20. travanj 2024 15:09