Goran Mehkek / CROPIX
POKAZALI KLASU

ČOVJEK KOJEG JE MAKSIMIR ISPRATIO OVACIJAMA JOŠ JEDNOM POKAZAO DA MOŽE POMOĆI HRVATSKOJ Ali, postoje još dvojica Modrih koji kucaju na vrata Vatrenih

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 09. ožujak 2019. 15:13

Bruno Petković zabio je s bijele točke gol za prvu Dinamovu pobjedu protiv Benfice, kad je zamijenjen u 88. minuti maksimirski istok skandirao je "Bruno, Bruno“, a cijeli stadion ispratio ga ovacijama. Modri su mogli i uvjerljivije matirati Portugalce, Petković ovaj put nije bio prva violina, ali protiv jakog rivala pokazao je da se radi o napadaču koji je sposoban igrati ozbiljan nogomet na europskoj razini.

Petković je dominirao s Viktorijom, protiv Benfice pomalo se tražio od starta, lopta nije često dolazila do njega, ipak mu je to bila najveća utakmica u karijeri, međutim nakon što je zatresao mrežu otpale su sve kočnice, redom je dobivao duele, nosio na leđima obojicu suparničkih stopera i koga je god trebalo, razigravao. Njegova je bila sjajna lopta koju Gojak nije pretvorio u gol u najboljoj prilici za 2:0. Istina, iz igre nije došao do pravog šuta.

Izbornik Zlatko Dalić stavio ga je na pretpoziv za nacionalnu vrstu, kazao da će konačnu odluku hoće li ga aktivirati donijeti nakon utakmica Modrih i Benfice. U prvoj je Petković zaradio još jedan plus. Bliži je mjestu u nacionalnoj vrsti nego ikad. Napravio je dodatan korak prema reprezentaciji. U formi je, igra bolje nego ikad… Ne treba ga uspoređivati s Mandžukićem i tražiti u njemu njegova nasljednika, niti ovog časa s najboljim svjetskim špicama, ali Petković je vrsta napadača koji može pomoći Hrvatskoj.

No, Petković nije jedni igrač Dinama s potencijalom za Vatrene, od onih koji se ne nalaze na izbornikovoj listi. To su svakako i Ivan Šunjić, odlični defenzivni veznjak koji je većinu utakmice sjajno držao sredinu i balans ekipe, golema je šteta što je dobio žuti karton zbog jednog zakašnjelog starta i neće igrati uzvrat. Mislav Oršić opet je pokazao napadačke i trkačke vrijednosti, iako ni jedan od nekoliko udaraca nije ušao u gol, još jednom se iskazao. Kako Oršić može i bolje, pitanje je samo vremena kad će njih dvojica biti na izbornikovu popisu.

U Benfici smo vidjeli Filip Krovinovića, igrača čiji je talent odavno detektiran. I ovaj put pokazao je da ima klasu, potez, no dugo neigranje i dalje ostavlja trag…. Usto, šetao se po nekim pozicijama koje nisu njegova najjača snaga.

Jasno da će u uzvratu Modri, tako i Petković, kojem su ove utakmice svojevrsne kvalifikacije za Kockaste, biti na najtežem zadatku ove sezone. Na Luz idu s malom prednošću, a tamo izbaciti Benficu mogu samo pravi igrači i prave ekipe. No, to u konačnici nije uvjet za poziv u reprezentaciju. Iako će Petković, budući da u karijeri nije igrao puno jakih susreta u kojima bi se iskristalizirala slika o njemu, opet biti po povećalom. Što vrsnog sportaša mora samo dodatno motivirati...

Linker
24. travanj 2024 15:07