CROPIX
NOVI KAPETAN BIJELIH

ČOVJEK KOJI JE SVOJIM POTEZOM ODUŠEVIO HRVATSKU NAJAVIO UZVRAT PROTIV RUMUNJA 'Trebam samo momcima reć' što treba, oni me slušaju i ja slušam njih'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 15. kolovoz 2018. 21:56

Josip Juranović, novi kapetan Hajduka, nada se dobrom ishodu u Bukureštu:

- Mislim da će biti psihički jako teška utakmica, morat ćemo biti koncentrirani svih 90, a možda i 120 minuta, to ćemo vidjeti kako će ić rezultat, a mi ćemo dati sve od sebe da se vratimo sretni doma, prenosi Slobodna Dalmacija.

Protiv Rijeke niste igrali dobro?

- Opet smo gledali i analizirali tu utakmicu, imali smo stvarno dobrih 35 do 40 minuta, koncentrirano igrali u defenzivi, a zadnjih pet, možda do deset minuta smo malo pali, ali defanzivno smo jako dobro odigrali prvo poluvrijeme. U nastavku smo malo pali pod pritiskom, oni su nas držali do pogotka, ali eto, Bog nas je nagradio, 1:1 i jedan bod smo uzeli s Rujevice.

Kako gledate na Steauu, kako ste je doživjeli u prvom susretu u Splitu?

- Jako su ozbiljna momčad i imaju individualce koji mogu preokrenuti utakmicu, ali mislim da smo mi u Splitu jako dobro odigrali i reagirali i mislim da tako moramo ući i sad u Bukureštu i da će sve biti dobro.

Kako se osjećate kao kapetan?

- Osjećam se vrlo počašćeno prije svega, mislim kapetanska vrpca, znači puno, eto. Ja sam dobio tu čast. Trebam samo momcima reć što treba, oni me slušaju, ja njih slušam. Svugdje je potreban kompromis.

Što ćete im reći sad, uoči ove uzvratne utakmice s Rumunjima?

Rijeka, 120818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Hajduk, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo
Na fotografiji: Jakov Puljic.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Matija Djanesic / CROPIX / CROPIX
Juranović i Puljić

- A, to će ostati između četiri naša zida.

Trener Rijeke Matjaž Kek pohvalio je vaš potez, kad ste im prepustili loptu iz slobodnog udarca u ime fair-playa i da to vraća vjeru u nogomet?

- Hvala mu na tim riječima. Mislim da sam bio u pravu. Srce mi je reklo da to napravim i napravio sam.

Kako gledate na ukupnu situaciju, trenutnu atmosferu u svlačionici Hajduka, dosta se spominje nekakvo ozračje, ovakvo, onakvo...?

- To što se spominje okolo, to nije istina, mi znamo unutar svlačionice kakva je atmosfera. Mislim da trebamo bit samo koncentrirani na ovu utakmicu, a poslije ćemo bit veseli svi.

U čemu je tajna vaše sjajne fizičke pripremljenosti?

- Nema tajne, oduvijek sam radio na sebi i uvijek radim na sebi da budem što spremniji i eto... To mi se isplati!

Imate neki poseban režim prehrane ili nešto drugo?

- Uvijek se držim da ne smijem, kako vi kažete, škovace jesti. To je jedini režim, da jedem pravilno i to je to – kaže kapetan Juranović.

Linker
26. travanj 2024 16:25