Boris Kovacev / CROPIX
ANALIZA SUĐENJA

DINAMO ITEKAKO IMA RAZLOGA ZA NEZADOVOLJSTVO! Kontroverzni sudac u više je navrata donio dvojbene odluke, a u jednoj je situaciji bio poprilično bahat

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 15. ožujak 2019. 09:58

Deniz Aytekin, sudac čiju su karijeru okarakterizirale kontroverze i mnogim nije drago kad vide da će im on dijeliti pravdu, na Luzu uopće nije imao težak posao jer malo je bilo spornih situacija koje je morao presjeći, i to je u značajnoj mjeri učinio krivo.

Tko zna kako bi utakmica završila već u 90 minuta da je arbitar bio netko drugi. Dinamo itekako ima razloga za nezadovoljstvo, i zbog kriterija, i pogotovo nekih konkretnih situacija.

U prvom redu u 22. minuti, kad je Bruno Petković bio bliži lopti, Ruben Dias je kasnio, išli su obojica na nju, Aytekin je svirao prekršaj Petkovića koji nikako nije bio. Mogao je pustiti, ako je smatrao da nema prekršaja, a najispravnije bi bilo da je svirao prekršaj Diasa na Petkoviću i kazneni udarac jer dogodio se u kaznenom prostoru. To je središnja točka analize suđenja na utakmicu u Lisabonu. Ne i jedina.

U finišu prvog dijela, u 44. minuti Petković je vukao kontru i pao. Dobio je žuti karton zbog simuliranja iako se vidi noga obrambenog igrača Benfice stavljena pred Petkovića. Još jednom, mogao je ne suditi ništa ili prekršaj za Dinamo. U više navrata nije označio prekršaje na Petkoviću, a poprilično bahato bilo je isključenje Stojanovića. Dao mu je dva žuta kartona zbog prigovora na jednu situaciju. Stojanović bi morao bolje kontrolirati živce, no Aytekin se baš iskalio na njemu.

Tri izdvojene odluke

PETKOVIĆEV PREKRŠAJ

U 22. minuti svirao je prekršaj Petkovića u napadu. Lopta je bila gurnuta iza leđa Dinamovih igrača, Petković se vraćao po nju, bio je nešto brži od igrača Benfice, zajedno su startali, sudac je svirao prekršaj Dinamova igrača, a zapravo je prekršaj napravio igrač Benfice, I to u kaznenom prostoru.

PETKOVIĆEV ŽUTI KARTON

Bruno Petković vukao je kontru, bilo bi logično da je odigrao Oršiću na lijevu stranu, no odlučio se na solo akciju, cimnuo suparnika, ovaj je postavio nogu, Petković je pao, a arbitar mu dao žuti karton. Za simuliranje. Bez razloga jer niti je tražio prekršaj, nisi se bunio, a zapravo je prekršaj prije bio na njemu. Za slobodan udarac.

ISKLJUČENJE STOJANOVIĆA

Stojanović je prigovorio sucu zbog prekršaja koji nije on načinio. Aytekin mu je dao žuti karton, a kako je Dinamov igrač nastavio s prigovorima i crveni. U takvoj situaciji, u produžetku, dva žuta zbog prigovora u jednoj situaciji, kad se lomi utakmica, sudac će dati samo igraču i momčadi koju ne respektira osobito. U drugom slučaju apelirao bi na igrača da se smiri. I ništa više.

Linker
18. travanj 2024 10:37