Foto: Goran Mehkek / CROPIX
BJELICA IH LANSIRAO U NEBO

DINAMO JE I U EUROPI POSTAO PRIČA Modri su dočekani kao zvijezde, a posljednja scena sve govori: Čak i oni koji su im žestoko zviždali, na kraju su...

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. prosinac 2018. 11:28

Jeste li prije nekoliko godina mogli zamisliti ovu scenu... Trener velikog Fenerbahčea nakon utakmice s Dinamom u Istanbulu, koja je završila neodlučeno, dolazi nasmiješen i zadovoljan na press konferenciju!

Sretan je što je završilo neodlučeno, kaže da je njegova momčad igrala protiv jakog suparnika te da je bod pravo ostvarenje. Naravno, Erwin Koeman bio je sretan i zbog činjenice da je Fener uz Dinamo prošao u europsko proljeće, ali ipak....

Dinamo je godinama igrao europske utakmice, bilo je i teških poraza, nagomilanih neuspjeha. Bilo je i ogleda u kojima su Modri zaista izgledali posve nemoćno, izgubljeno, potrošeno. Već dugo se ne sjećamo da su Modri negdje dolazili s takvim počastima s kakvima su stigli u Istanbul, da su im suparnici odavali takvo poštovanje i respekt.

Ova momčad Nenada Bjelice očito je postala bitan europski faktor, momčad o kojoj se govori. Istu priču slušali smo i od turskih novinara, s nama su razgovarali kao da, naprimjer, pratimo Liverpool ili Bayern. Dinamo je, a to je zaista bilo teško za očekivati, u Istanbul stigao kao favorit protiv Fenerbahčea!?

To je zapravo najbolji dokaz što je Nenad Bjelica uspio u kratkom vremenu napraviti s ovom momčadi. Lansirao ju je u nebo. Igrači Dinama dočekani su kao zvijezde, a pamtimo i posljednju scenu kad su napuštali travnjak. Krenuli su Bjeličini momci pozdraviti svoje navijače, a oni žestoki turski počeli su im pljeskati. Svi ti koji su žestoko zviždali kad god su Modri kretali u napad, na kraju su im odali počast. To vam je, eto, današnji Dinamo. Klub i momčad kojoj se klanjaju i najveći klubovi, te njihovi navijači.

Zato bi bilo dobro da u nedjelju na Maksimir stignu i Dinamovi navijači u što većem broju, nema veze što se igra HNL protiv Gorice. Pravo je vrijeme da se pozdravi ova momčad koja je tako zasjala na europskom nogometnom nebu. Zagrepčani i svi ostali koji volite Dinamo, zaplješćite ljudima koji vam donose toliko radosti i veselja, koji su nakon Vatrenih i hrvatski klupski nogomet gurnuli na najveću scenu. Bjelica i njegovi dečki to su zaslužili.

Linker
26. travanj 2024 21:36