REUTERS/David W Cerny
IZDVOJENA PRIČA

DINAMO 'POSPREMLJEN' U PERNICU Modri su u Plzenu dobili svog Liliana Thurama: Prve golove zabio je baš hrvatskom prvaku

DINAMO IZ PLUSA U MINUS Puno pojedinaca nije bilo na svojih 100 postop
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 15. veljača 2019. 12:05

Šteta. Jer opći je zaključak da su Modri kvalitetom bolji od Viktorije, da je kod 1:0 trebalo zabiti još jedan pogodak i tada bi možda sve bilo riješeno. Ali umjesto 0:2, bilo je 1:1, a tada su kola potpuno krenula nizbrdo.

Gotovo sat vremena Dinamo je bio u raju, zadnjih pola sata je potonuo. Naravno, ništa još nije gotovo, zabili su Modri gol u gostima, što je uvijek primarni cilj, poraz od 1:2 često se smatra dobrim, prihvatljivim porazom. No, teško se oteti dojmu da je Dinamo sinoć morao napraviti više.

Polemika o krivcima i tragičarima krenut će u više u pravaca. Nenad Bjelica odlučio se za Marija Šituma od prve minute, ideja je bila da na krilo stavi krilnog igrača, da ne izgubi Danija Olma na njegovoj poziciji u sredini. Pošteni i hrabri dečko Šitum nije se najbolje snašao, gledali smo ga u boljim izdanjima više puta, ali se, također, pokazala odličnom Bjeličina odluka da Olmo bude - Olmo! Imao je više slobode u igri nego da je igrao umjesto Šituma, zabio je fantastičan gol, tražio loptu, razigravao, bio je klasa za sebe.

I nije Dinamo primio golove zbog Šituma, on je izišao iz igre kad je rezultat još bio vrlo dobar. Ako u ovoj utakmici možemo pronaći i Dinamova junaka, Olmo je bio taj, još jednom pokazao kakav potencijal Dinamo ima u njemu. On i Petković bili su teško rješive enigme za domaćina, da su ih barem suigrači bolje ispratili u nekoliko situacija, ali ta napadačka kvaliteta zalog je optimizma za uzvrat, oni će valjda nešto ‘iskemijati’.

Kao nekad...

Problem Dinama sinoć su bile obrambene reakcije, kod oba gola sukrivac je bio Petar Stojanović, koji je potpuno pao u prezentaciji nakon što je dobio žuti karton u 30. minuti. Na drugoj strani igrališta nije se proslavio ni Marin Leovac, ali općenito su reakcije cijele momčadi kod oba gola bile ispod razine.

Teško je tu istaknuti jednog pojedinca, jednog krivca, bilo je to više vezanih grešaka koje su domaćini znali iskoristiti. Ispalo je i da su potezi koje je vukao Pavel Vrba bili bolji od onih koje je vukao Nenad Bjelica, premda, logično je bilo da Nikola Moro bude džoker s klupe, ali nije donio previše, Petržela i Prochazka, pak, donijeli su pomak u igri Viktorije. I onda ta dekoncentracija u obrani, dovoljna da Dinamo padne, kao što je često znao padati u prošlosti.

Eto, kao što je Lilian Thuram zapamtio onu večer kad je zabio Hrvatskoj dva gola, tako će i Ludek Pernica pamtiti Dinamo. Zabio je dva gola, svoja prva dva u ovom dresu i okrenuo rezultat. Nije se trebalo dogoditi, baš nije, Dinamo si je i sam kriv!

Linker
24. travanj 2024 03:07