Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
POKAZUJE ZAŠTO SU GA DOVELI

DINAMOV 'DŽOKER' KOJEG NITKO NIJE OČEKIVAO OTKRIO KAKO JE NADMUDRIO SUPARNIKA, ŠTO JE OTVORILO VRATA POBJEDE 'Čekao sam ga i samo se postavio'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 06. listopad 2018. 17:09

Bruno Petković (24) pokazuje zašto ga je Dinamo doveo i koliko je bilo nebitno isticati koliko je golova zabio u Italiji te koliko je dugo apstinirao. Protiv Anderlechta je odigrao kako prva špica treba, primao duge lopte, vezao na sebe suparničke stopere, odvlačio ih i otvarao prostor Oršiću i Hajroviću na krilima.

- Tko god da je dosad igrao od nas napadača ne vjerujem da je razočarao, jer Dinamo je stvarao prilike, izuzev na ovoj zadnjoj protiv Hajduka. U onima koje sam igrao ili gledao s tribina djelovali smo u ofenzivi jako opasno i nebitno je jesam li igrao ja ili Gavranović i Budimir, nije bilo razlike. Mogao je moju ulogu i sad odigrati Mario ili drugi Mario.

Stalno ste imali igrača na leđima, tukli su vas, ali niste im ostajali ni dužni?

- To je jedan do mog repertoara koji je zasigurno potreban. Potrebno je igrati za momčad, pogotovo u trenucima kad smo pritisnuti, kad trebamo izaći, doći do daha kada trčimo puno... Sastavni dio igre svakog napadača je da i primi, da da što je moguće više lopti, asistencija, golova, ali i sačuva lopti, primi što je više moguće prekršaja da pomogne momčadi. Odradio sam ono što je od mene traženo.

Jeste li u onoj situaciji prije penala htjeli dodati, pucati ili ste svjesno čekali Vranješa da vas pokupi?

- Iskreno, čekao sam što će biti njegov sljedeći korak, jer imao sam je na udarcu, a imao sam čak i Hajrovića koji je nadolazio iz drugog plana. Tako da kad sam vidio da njihov stoper ulazi u klizeći start, samo sam se postavio ispred njega i znao sam da je penal.

Osjećate li se ponovno kao nogometaš, nakon dva mjeseca u modrom društvu?

- U svakom slučaju ovo su lijepi trenuci. Svaki nogometaš počinje od nekog recimo to dna i svi se penju prema tome što bi trebalo bit’ Europa. Tako je i ovo za mene bio jedan jako veliki korak naprijed, kojim sam sebi dokazujem da mogu i da samo moram nastaviti raditi što više da bih došao na još veću razinu.

Je li vas trener nakon utakmice upozorio da ostajete na zemlji, jer šest bodova koliko sad imate nije dosta za prolaz?

- Nije nam puno govorio poslije utakmice, jer dok smo još vrućih glava nije ni previše korisno davati savjete. Sad se ionako okrećemo Rudešu, a u stanci ćemo imati vremena da se konsolidiramo i sve proanaliziramo i porazgovaramo. Teško je igrati u ovakvom ritmu, cijeli tjedan nemamo treninga na kojem bismo se mogli posvetiti sebi, pa će nam ova mala stanka dobro doći da se još bolje posložimo.

Jeste li svjesni vi igrači prigode koja se pruža nakon što je Dinamo prvi put startao s dvije pobjede u skupini?

- Naravno. Koliko god nam je to lijepo i krasno i dobra je atmosfera oko nas, jako puno navijača nas prati, svaka im čast na tome i sve je to ono što nas diže, trener je tu da nas spušta kada treba i stoga sam uvjeren da ćemo i do kraja ostati s obje noge na zemlji - poručio je Petković.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 10:46