REUTERS/Antonio Bronic
PUNI OPTIMIZMA

DINAMOV NAJBOLJI IGRAČ POSLAO SNAŽNU PORUKU UOČI POVIJESNOG OKRŠAJA 'Oni su stigli iz Lige prvaka. Ali nas to nije briga, mi idemo po trijumf!'

DANI OLMO Bjeličino rješenje za poziciju desnog krila na gostovanju kod Viktorije u šesnaestini finala Eurolige
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. veljača 2019. 16:13

Ova današnja utakmica s Viktorijom kao stvorena je za Danija Olma. Mladi Španjolac voli takve, velike, povijesno bitne. U najznačajnijim Dinamovim utakmicama, bilo na domaćem terenu ili u Europi, Dani Boy je uvijek bio među najboljima na travnjaku.

To su vidjeli i mnogi kultni europski klubovi koji bi plavom klubu platili silne milijune da ga dovedu u svoju svlačionicu. No, ovoga puta nećemo o tim milijunima eura, o Barceloni, Realu ili Borussiji iz Dortmunda. O tome ćemo pisati na kraju ove sezone, u predvečerje ljetnog prijelaznog roka. Vjerujte, tada će Olmo vjerojatno stalno puniti “transferne stranice” diljem nogometnog Globusa. Ima još dosta do tih dana, Olmo ima još nedovršenog posla u Maksimiru. Onoga europskog. Onoga koji će obavljati već danas u Plzenu.

Pa, kako Olmo razmišlja prije nego što počne još jedna modra europska priča?

- Jaki smo! - to je rekao i nasmijao se...

Mi smo kazali da to znamo...

- Ali nismo samo jaki igrački, na terenu. Jaki smo u glavi, u psihološkom smislu. Atmosfera je fantastična, a naš mentalitet je pobjednički. To se pokazalo u svim ovim jesenskim europskim utakmicama, posrnuli smo samo protiv Young Boysa, a znamo da je moglo ispasti i drukčije, odlučivale su nijanse. Ne spominjem samo tako naš pobjednički mentalitet. Jer kad se naučiš pobjeđivati, a mi smo to naučili, onda samopouzdanje iznimno raste, ništa se ne čini nemogućim, sve se čini dohvatljivim, svaka prepreka izgleda kao nešto što će se preskočiti. U takvom raspoloženju smo doputovali ovdje u Plzen. Naravno da respektiramo Viktoriju, jaka su momčad s iskustvom igranja u Ligi prvaka, ali mi smo se spremili i jedva čekamo da utakmica počne.

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

Malo je zastao, opet se nasmijao, pa nastavio...

- Bit će danas dobro, vidjet ćete... Mi smo svi optimisti.

Onda opet mala stanka, pa odlučna rečenica...

- Idemo danas ovo dobiti!

Na terenu vidimo da je u odličnoj formi, ali ga ipak pitamo je li zadovoljan onime što pruža, je li to to?

- Dobro, baš dobro se osjećam. Važno je da tjelesno nemam nikakvih problema, da sam posve zdrav, spreman za sve napore. Definitivno sam spreman i našpanan na današnju utakmicu!

VIDEO: DAVORIN OLIVARI

Jeste li pozorno pratili Viktoriju na video zapisima?

- Stručni stožer na čelu s trenerom Nenadom Bjelicom nam je dao sve potrebne podatke i informacije. Znamo što nas čeka, znamo kakva su momčad. Kad se radi o ukupnom pobjedniku, onda nema favorita. Čak, kad bi se gledalo po tome tko je iz kojeg natjecanja stigao do ove stanice Europske lige, favorit bi bila Viktoria. Oni su stigli iz Lige prvaka. Međutim, pustimo sad to, nas to nije briga, mi idemo po trijumf. Zadovoljni smo onime što smo dosad napravili u Europi, ali ne pada nam napamet da tu stanemo. Mogu oni biti i sto puta favoriti, mi smo ih ovdje došli uvjeriti da to nije tako.

VIDEO: TOMO NIČOTA

Po svemu sudeći, danas će Olmo igrati na desnom krilu. Je li spreman za tu ulogu?

- Da, mogu igrati i na toj poziciji. Ako trener definitivno odluči da zaigram na desnom krilu, dat ću od sebe sto posto kapaciteta, ponuditi sve što znam i vjerujem da će to izgledati dobro - zaključio je Olmo.

Linker
18. travanj 2024 22:18