Getty Images, Reuters, CROPIX, sn ilustracija
EUROPSKA LIGA

DINAMOVAC U POTPUNOSTI ZASJENIO NASLJEDNIKA RONALDA Ne pamti se niti jedan njegov potez koji bi otkrio da se radi o igraču vrijednom 120 mil. eura!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. ožujak 2019. 00:15

Iako je Dani Olmo uoči utakmice kazao da ovo nije njegov dvoboj s mladim Portugalcem Joaom Felixom, mnogobrojni skauti na maksimirskim tribinama ipak su došli zbog njih dvojice. Španjolac protiv Portugalca, to više nije lokalna, već globalna priča.

Puno se je tinte potrošilo i riječi izgovorilo o tom mladom Portugalcu koji bi trebao biti nasljednik Cristiana Ronalda, međutim sinoć u Maksimiru ne možemo reći čime je oduševio. Jest, ima mekani dodir, opasan je kad krene i pobjegne obrani, ali Dinamovi stoperi i svi ostali jako su ga dobro zaustavili.

Ne pamtimo ni jedan njegov potez koji bi otkrio da se radi o igraču koji vrijedi 120 milijuna eura.

Silom prilika zbog ozljede Seferovića dobar dio utakmice igrao je sasvim naprijed, na poziciji koja nije njegova prirodna, a tu je bio još bezopasniji. Kada primi loptu, onda se nešto i događa, ali uistinu rijetko ju je primio pogotovo u poziciji da bi s njom mogao nešto opasno napraviti.

Dinamo ga je sjajno uštopao, Joao Felix ipak mora odigrati puno, puno utakmica da bi se uopće moglo uspoređivati s Ronaldom.

​Dani Olmo, s druge strane bio je Dinamov detonator, kao i toliko puta do sada. Gledajući tržišno, apsolutno ne stoji omjer 1:6 u korist Joaa Felixa.

Naime, kad spominjemo transfer Danija Olma, govorimo o svoti oko 25 milijuna eura, a sinoć je on odigrao kao da vrijedi više od mladog Portugalca. Dok su Modri u prvom poluvremenu povezivali linije, ključan igrač bio je upravo Dani Olmo.

Jedan od opasnijih udarca opet je imao Olmo, pa ono dodavanje vanjskom za Oršića, u akciji koja nije završila pogotkom, i sjajan manevar kod 11-erca, odlično je prevario Rubena Diasa, momak je ispao naivan.

E, da i taj Benficin stoper navodno vrijedni 60-ak milijuna eura...

Svote su očito relativne, učinak na terenu sinoć je definitivno pokazao sasvim nešto drugo. ​Ne znamo koga su još svi ti silni skauti zapisali u svoje notese, ali vjerujemo da je Dani Olmo bio jedan od tih.

U nekim je situacijama, naravno, mogao i bolje reagirati, ali u usporedbi s Joaom Felixom definitivno bismo pobjednikom proglasili mladog Španjolca.

Jaka Dinamova karika, vjerujemo da će i u uzvratu nadigrati svog portugalskog “rivala” i da će Dinamo odvesti u četvrtfinale.

Linker
24. travanj 2024 01:37