CROPIX
PO PODVIG U ČEŠKU

DINAMOVCI OTPUTOVALI NA UTAKMICU GENERACIJE! EVO KOGA JE BJELICA BIO PRISILJEN OSTAVITI U ZAGREBU Neki članovi prve momčadi neće biti niti na klupi

Dinamo u četvrtak u 21 sat igra prvu utakmicu šesnaestine finala Europske lige protiv Viktorije, a trener Nenad Bjelica poveo je u Plzen ukupno 22 igrača.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. veljača 2019. 11:55

Modri su jutros iz zrakoplovne luke Franjo Tuđman otputovali za Plzen, a jučer su dečki Nenada Bjelice odradili posljednji trening u Zagrebu. Atmosfera je bila - sjajna. Svuda oko nas viđali smo samo nasmiješena lica, dobro raspoloženje, pozitivna vibra mogla se osjetiti na svakom koraku. Ako je suditi po svemu viđenom, onda su Bjeličini dečki prepuni samopouzdanja i vjere da će se iz Plzena vratiti kao pobjednici.

U Zagrebu su ostali ozlijeđeni Mario Gavranović, Ivan Šunjić, Damian Kadzior, Mario Musa, koji se oporavlja od viroze, te Sadegh Moharrami.

Izet Hajrović? On je s momčadi iako ne može igrati zbog viška kartona. Bjelica je svog najboljeg europskog strijelca ipak stavio na popis, Hajrović je jedan od glavnih likova kad je pitanju stvaranje pozitivne atmosfere, dobro ga je imati u rosteru pa makar utakmicu gledao s tribina.

"Nadam se da će biti i drugih povijesnih utakmica. Stanje u momčadi je dobro, dobro smo se pripremili, dobro smo se odmorili od ove zadnje utakmice, nije bilo ozlijeđenih igrača poslije nedjeljne uakmice sa Sesvetama. Idemo sa najboljim igračima koje imamo u ovom trenutku i nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Bjelica na Plesu i najavio prolaz u osminu finala:

"Viktorija je dobar protivnik, ozbiljan, iskusan, dugo vremena igraju zajedno, ali mislim da će bit najvažnije da se bavimo sami sa sobom i ako budemo na nivou igara koje smo pokazali na jesen, dobre su šanse da prolazimo".

"Njihovi zadnji rezultati nas neće zavarati, oni su igrali Ligu prvaka, nosili se sa vrhunskim ekipama dosta dobro, i ovo je za njih potpuno drugačija utakmica nego što su imali u pripremama. Ali kao što sam rekao, najvažniji smo mi".

Ademi?

"U redu je", kratko je dodao Bjelica za kraj.

Vezni igrač zagrebačkog sastava Amer Gojak upravo je na dan putovanja proslavio 22. rođendan.

"Najveći poklon bio bi mi da pobijedimo. Atmosfera je super, svi jedva čekamo utakmicu i nadam se da će sve dobro završiti. Znamo da su oni kvalitetna ekipa, da su čvrsti i bit će teška utakmica. Dat ćemo maksimum," kazao je BiH reprezentativac.

Gojak je debitirao u dresu Dinama u ožujku 2015. i priznao je kako će ogledi protiv češkog kluba biti njegove najveće utakmice.

"Sigurno da je ovo najveća utakmica do sada za mene, pripremit ću se dobro i dati sve od sebe. Znači nam puno to što ćemo imati uz sebe navijače i nadam se da će nas nositi cijelu utakmicu. Naša snaga je u kolektivu i zajedno ćemo pokušati izboriti pozitivan rezultat. Puno smo se pripremali, treneri su nam prenijeli puno važnih stvari o njima, vjerujemo u sebe," poručio je mladi veznjak.

Prema podacima njemačkog portala transfermarkt.de Dinamo je procijenjen na 49 milijuna eura, a češki sastav vrijedi 31 milijuna eura.

Najskuplji igrač im je slovački veznjak Hrosovsky, a nakon njega slijedi napadač Krmenčik koji je ozlijeđen i neće nastupiti. Česi su u zimskom prijelaznom roku doveli Francuza Beauguela koji je došao iz Zlina, a zabio je 10 golova ove sezone u češkom prvenstvu. Kod Dinama neće biti suspendiranog Hajrovića i ozlijeđenih Gavranovića i Šunjića.

Utakmica je na rasporedu u četvrtak u 21.00 sati na Doosan Areni u Plzenu, a utakmicu će suditi Nizozemac Serdar Gozubuyuk.

Linker
25. travanj 2024 23:19