Screenshot: Youtube
PRIVUKLI POZORNOST

'DINAMOVCI VELIKI TRIJUMF PROSLAVILI PUŠTAJUĆI SRPSKE NARODNJAKE' Povijesni uspjeh hrvatskog prvaka imao je glasan odjek u regionalnim medijima

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. studeni 2018. 10:41

Mediji iz regije posvetili su dosta pažnje povijesnom uspjehu zagrebačkog Dinama, koji je pobjedom protiv Spartaka iz Trnave osigurao prezimljavanje u Europi. I dok su portali i novine u Sloveniji i Bosni i Hercegovini u prvi plan istaknuli svoje reprezentativce, aktualne i potencijalne, oni u Srbiji najviše su se bavili glazbenom kulisom slavlja Dinamovih nogometaša.

Slovenski SIOL Sportal izvještava o čarobnoj večeri koju je u Zagrebu imao slovenski reprezentativni branič Petar Stojanović, koji je pomogao Dinamu u pobjedi protiv Spartaka i osiguravanju europskog proljeća po prvi put nakon 1970. godine.

Vrijeme za slavlje

“Stojanović je ostvario povijesni uspjeh, nešto o čemu su Zvonimir Boban, Davor Šuker, Luka Modrić i mnoge druge Dinamove legende mogle samo sanjati. U četvrtak je u glavnom gradu Hrvatske prekinuto prokletstvo koje je potrajalo gotovo pola stoljeća, odnosno od 1970. godine kad je Dinamo igrao sa Schalkeom u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova. Modri su uvijek ispadali prije zime i doživjeli mnoge bolne poraze, iako su na raspolaganju imali mnoge vrlo kvalitetne igrače i jake momčadi u svim tim desetljećima. Tako će se Europska liga i na proljeće igrati na maksimirskom stadionu, koji je među najneudobnijima od svih sudionika tog natjecanja”, piše SIOL.

Sarajevsko Oslobođenje donosi naslov “San je postao java: Gojak i društvo osigurali Dinamu europsko proljeće nakon 48 godina”. U tekstu se navodi kako je Dinamo vrlo rano uspostavio dominaciju na sredini terena.

“Čast da se prvi upiše u strijelce imao je Amer Gojak, koji je petom pogodio mrežu gostiju. Nije to bilo sve od Dinama, zagrebačka momčad je bila prilično motivirana, a ni magla na Maksimiru nije mogla promijeniti Dinamove ambicije i njihovu posvećenost cilju. Kada je došao drugi gol, postalo je sasvim evidentno da gosti neće uspjeti doći ni do boda. Sve što su uspjeli bio je sjajan gol Čanturišvilija koji nije promijenio ništa previše. S druge strane, pobjedu Dinama osigurao je Mislav Oršić golom u završnici utakmice, a slavlje u Zagrebu trajalo je do dugo u noć”, piše Oslobođenje.

Bosanskohercegovački portal Klix.ba izvještava kako je osim Amera Gojaka u dresu pobjedničke ekipe 90 minuta odigrao i potencijalni BH-reprezentativac Izet Hajrović.

“Vrijedi istaknuti da je utakmica odigrana u gotovo nemogućim uvjetima zbog slabe vidljivosti zbog guste magle”. Klix.ba dodaje kako su gosti iz Slovačke oduševili organizatore utakmice stanjem u kojem su ostavili svlačionicu.

Spartak poput Japana

“Nogometaši i članovi stručnog stožera Spartaka su nakon utakmice detaljno uredili i očistili svlačionicu, slično onome što su radili igrači i navijači Japana na Svjetskom prvenstvu, a ova gesta svakako zaslužuje sve pohvale. Slovaci su odnijeli sve stvari koje su donijeli na Maksimir, a smeće koje je ostalo iza njih uredno su ostavili u kantu. I pored poraza na terenu, ovaj klub zaslužio je svako poštovanje”, navodi Klix.ba.

Srpski mediji, kako tabloidi, tako i oni “ozbiljniji”, popratili su Dinamov trijumf analizom glazbenog repertoara u modroj svlačionici.

Dobra zarada

“Prvak Hrvatske je s četiri pobjede u grupnoj fazi napravio veliki uspjeh, a trijumf su proslavili tako što su u svlačionici puštali srpske narodnjake. U svlačionici Dinama čula se pjesma Mitra Mirića “Ne može nam niko ništa”, koja je ujedno i omiljena pjesma predsjednika kluba Zdravka Mamića, koji je trenutno u bijegu.

Igrači Dinama zaigrali su kolo, a veselili su se do ranih jutarnjih sati. Kako i ne bi kada im je ova pobjeda osigurala natjecanje u Europskoj ligi i na proljeće, a pritom su već osigurali zaradu od 12 milijuna eura. Računica kaže da im je samo za plasman u Europsku ligu kroz kvalifikacije donio devet milijuna eura, dok mu je svaka pobjeda donijela još po 570.000 eura”, piše B92.

Portal dalje navodi kako su Dinamovi potencijalni suparnici u eliminacijskoj fazi Zürich, Celtic, Slavia Prag, Sporting, Olympiacos ili Milan, Spartak Moskva, Lazio, Malmö, Krasnodar i MOL Vidi. Iz Lige prvaka to bi mogli biti Club Brugge, Hoffenheim, Benfica i Galatasaray kao najlošiji trećeplasirani klubovi. U prvi plan su narodnjake na slavlju Modrih istaknuli i brojni drugi mediji iz regije...

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 08:54