Cropix
PRAVA MOMČAD

'DOSTOJNI SMO SAN SIRA' Čovjek koji je ostao na nagovor Miškovića da pomogne Rijeci u Europi: 'Želimo svima pokazati da smo momčad s karakterom'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. rujan 2017. 18:55

Neće biti novost ako konstatiramo da će za dobar rezultat u Milanu nogometaši Rijeke morati odigrati savršenu utakmicu u svakoj liniji, ali dueli koji će odlučivati mogli bi biti oni na sredini terena. Što znači da će nastupi Bradarića, Maleša i Mišića, u nekom trenutku vjerojatno i Pavičića, sigurno biti pod povećalom, ali i od velikog značaja za ono što će Rijeka napraviti na San Siru.

Nije im to novost, odigrali su već pregršt dobrih utakmica, ove se sezone kvalitetno suprotstavili Salzburgu i Olympiacosu, a iako je Milan razina više, Bijeli nisu bez nade doputovali u Lombardiju.

- Velika je stvar doći na San Siro kao igrač Rijeke. Dobro smo se pripremili za Milan i s nestrpljenjem čekamo utakmicu u kojoj nemamo što izgubiti - kaže Filip Bradarić, veznjak i aktualni hrvatski reprezentativac u riječkim redovima, ali igrač koji je ovog ljeta ostao na Rujevici na zamolbu predsjednika Damira Miškovića kako bi pomogao Bijelima u europskoj priči.


Elez Amazing Goal (1-1) HNK Rijeka vs AEK Athens by ylberenexhipi

A Milan je upravo utakmica zbog kakvih Bradarićeva kvaliteta u veznom redu treba Rijeci. Uloga favorita je podijeljena, ali Riječani nisu u Milano došli s bijelom zastavom. Baš naprotiv, nikome ne pada na pamet unaprijed položiti oružje protiv Rossonera.

Nije ih bilo u Europi

- Ne treba uopće diskutirati o tome tko je favorit, još igraju i na svom San Siru, ali mi smo se pripremili da predstavimo ono što radimo u najboljem svjetlu. Želimo pokazati Italiji i Europi da je Rijeka momčad s karakterom i da je dostojna igranja ovakve utakmice - jasan je Rijekin veznjak.

AC Milan je definitivno suparnik po mjeri za pokazati Europi svoju vrijednost, pogotovo što su Rossoneri u dosadašnjem dijelu sezone, posebno u Serie A, otkrili da imaju slabe točke. Ipak, Europa je druga priča, tu su raspucani i efikasni, a nakon nadmoćne partije u srazu s bečkom Austrijom dojam je da su i gladni velikog rezultata nakon što ih dugo nije bilo na toj pozornici.

- Posljednjih godina ih nije bilo u Europi i sigurno im je sada prioritet napraviti dobar rezultat. Stvorila se neka euforija nakon ulaganja prošlog ljeta, i na uvjetno rečeno manjim utakmicama San Siro je pun, a to prijašnjih sezona nije bio slučaj. Nadam se da će tako biti i u četvrtak, a veseli me i što će puno navijača Rijeke biti u Milanu. Ovo je utakmica u kojoj moramo guštati i uživati, jer ovo je nagrada za sve što smo do sada postigli. Igramo protiv kluba koji je jedan od najtrofejnijih na svijetu i tako ga treba shvatiti.

Ne mogu biti uigrani

Prošlog ljeta su uložili enorman novac, ali na travnjaku ne djeluju uvjerljivo. Neće u riječkom taboru to nitko reći na glas, ali porazi od Lazija i Sampdorije razlog su zbog kojeg se imaju pravo nadati.

- Uložilo su više od 200 milijuna eura u pojačanja, ali kada u jednu momčad stigne puno novih igrača to ne može odmah djelovati uigrano uvjerljivo na planu igre. Mi sami najbolje znamo kako je kada dođu novi igrači. U rezultatskom smislu njihove posljednje utakmice ne izgledaju dobro, ali u svom kadru imaju izuzetne pojedince i oni će sigurno za mjesec-dva, kada se dodatno uigraju, biti odlična momčad koja će pucati na najviše ciljeve.

Okruženje inspirira

A da se Rijeka može nositi s takvima Bijeli su pokazali protiv Salzburga i Olympiacosa. Jednostavno, momčad koju vodi Matjaž Kek već ima dovoljno europskog iskustva da bi se znala suprotstaviti takvom suparniku pa čak i usred legendarnog stadiona Giuseppe Meazza.

- Pokazali smo već da smo u stanju odgovoriti izazovima protiv momčadi koje su skuplje od nas i predstaviti se u dobrom svjetlu na velikim stadionima. Sigurno da takvo okruženje inspirira, a veliki suparnik je sam po sebi poticaj da budeš bolji. Protiv Salzburga i Olympiacosa smo pokazali da možemo i da imamo momčad koja može parirati velikima, a nadam se da se u takvom izdanju možemo pokazati i na San Siru.

Kalinića ću pitati dres za svoju kolekciju

Filipu Bradariću ogled protiv Milana znači će i sudar sa suigračem iz reprezentacije Nikolom Kalinićem. Na Poljudu i u HNL-u se nisu sretali, Kalinić je već otišao u inozemstvo kada je Bradarić došao do prve momčadi Hajduka, a sada će biti na suprotnim stranama travnjaka.

- S Kalinićem se nisam čuo uoči ove utakmice, ali čim se vidimo pitat ću ga da se zamijenimo za dres. Volio bih imati njegov iz Milana u svojoj kolekciji – rekao je Bradarić.

Linker
17. travanj 2024 11:11