Boris Kovacev / CROPIX
REAKCIJE IGRAČA

DOŽIVJELI PORAZ, ALI ODUŠEVILI IZJAVAMA NAKON TEŠKE BITKE NA LUZU 'Nemamo se čega sramiti! Bila je ovo fantastična sezona, a sad idemo po dva trofeja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2019. 01:18

Gotovo je 'europsko proljeće' za Dinamo, u Lisabonu je Benfica bila bolja 3:0 te time anulirala i preokrenula prednost Modrih iz Zagreba. Benfica će u četvrtfinale Europske lige, a Bjelica i društvo mogu biti ponosni na cijelu sezonu, ostvarili su povijesni uspjeh i velike rezultate za cjelokupni hrvatski nogomet.

Plavi su se lavovi hrabro borili na Estadiju da Luz, uspješno su parirali financijski mnogostruko vrjednijim igračima Benfice, međutim nedostajala je ona ključna doza sportske sreće.

Nakon susreta Emir Dilaver pokazao je zašto dinamovci mogu biti ponosni na svoj uspjeh:

"Bilo je vrlo intenzivno. Prvi gol koji smo primili bio je plod naše greške, nismo ispratili, a tako je bilo i s drugim golom. Mi smo svoje promašili i nismo uspjeli danas. Ali nemamo se čega sramiti, moram zahvaliti i ekipi, bilo je zaista fantastično. Danas nije htjela lopta ući, ali bilo je fantastično, nemamo se čega sramiti, treba samo glavu gore... iako boli, to da. Ali ponavljam, bila je ovo fantastična sezona, mladi su igrači, lako je pogriješiti. Želim zahvaliti svima, posebno navijačima, svima u Zagrebu i u Hrvatskoj, bila je ovo fantastična sezona."

Nakon Dilavera, riječ je dobio i vratar Livaković:

"Bila je stvarno teška utakmica, teško smo se branili, ali moramo biti ponosni na sebe i na svoj uspjeh u Europi. Idemo i iduće godine u Europi, želimo zadržati taj kontinuitet. Ne bih rekao da nam je falilo 'fizikalije', borili smo se do kraja, do zadnje minute, ali eto... nemamo se čega sramiti, idemo osvojiti HNL i Kup te završiti sezonu s dva trofeja."

Posljednji je pred kamere izašao Rrahmani:

"Dali smo sve od sebe, primili smo neke bezvezne golove, ali ponosan sam što smo stigli do ovdje. Mogli smo završiti i malo bolje, ali falio nam je taj zadnji pas. Benfica je odlična momčad, imaju igrače koji vrijede milijune, a mi smo ih uspjeli neutralizirati, samo nam je nedostajalo malo sreće. To je nogomet, kad ne zabiješ onda primiš. Vjerovali smo da možemo proći, no nažalost nije bilo sreće."

Linker
20. travanj 2024 10:45